AB`den 8 ülkeye taslak bütçe uyarısı

Avrupa Birliği Komisyonu, Fransa, İtalya, İspanya, Belçika, Portekiz, Slovenya, Slovakya ve Finlandiya`nın 2020 bütçe taslaklarını birlik mali kurallarına uyumsuz buldu.

20.11.2019 Cuma 15:10

Güncelleme : 21.11.2019 Cuma 11:28

AB Komisyonu, Avro Bölgesi ülkelerinin 2020 yılı bütçe taslaklarına yönelik tavsiyeler içeren "Sonbahar Dönem Paketi" başlıklı çalışmasını yayımladı.

Yüksek kamu borcu olan ülkelerin ihtiyatlı maliye politikaları  izlemesi gerektiğine dikkati çekilen çalışmada, mali alanı olan Almanya ve  Hollanda gibi ülkelerin ise daha fazla yatırım yapabileceği kaydedildi.

Fransa, İtalya, İspanya, Belçika, Portekiz, Slovenya, Slovakya ve  Finlandiya’nın 2020 yılı bütçe taslaklarının birlik mali kurallarına uymadığına  işaret edilen çalışmada, özellikle Belçika, Fransa, İtalya ve İspanya'nın düşük  faiz ortamından faydalanması ve yüksek seviyedeki kamu borçlarını azaltması  gerektiği vurgulandı.

Çalışmada, Almanya, İrlanda, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi  (GKRY), Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda ve Avusturya'nın 2020 bütçe  taslaklarının AB kurallarına uyumlu bulunduğu belirtildi.

AB kurallarına göre, üye ülkelerin bütçe açıklarının GSYH'lerinin  yüzde 3'ü, kamu borçlarının da GSYH'lerinin yüzde 60'ını geçmemesi şartı  bulunuyor. Bu sınır aşıldığında uygulanacak tedbirlerin, AB Komisyonu'na  bildirilmesi ve etkin mücadelenin yapılması gerekiyor. Aksi takdirde söz konusu  ülkeye yönelik disiplin süreci uygulanabiliyor.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de büyüme beklentileri aştı

Merkez Bankası`nın rezervleri azaldı

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında gerileme devam ediyor

Bitcoin ETF`lerine sermaye girişi sürüyor

Citi, Çin için büyüme tahminini yükseltti

Ekonomik güven endeksi arttı

`Faiz indirmek için acelemiz yok`

S&P, ABD`nin notunu teyit etti

BoE üyesinden faiz uyarısı

`Yen, dolar karşısında güçlenecek`

Avustralya`da açık iş sayısı geriledi

`Hızlı faiz artırımına ihtiyaç yok`

Nikkei Endeksi yüzde 1`den fazla düştü

İngiltere`nin otomobil üretimi büyüdü

ABD`de sondaj kule sayısı arttı

Yabancılar Japon tahvili sattı