Akkuyu NGS`nin ikinci ünitesi için `sınırlı çalışma izni` verildi

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu`nca (TAEK), Türkiye`nin ilk nükleer güç santrali projesini yürüten Akkuyu Nükleer AŞ`ye, Akkuyu Nükleer Güç Santrali`nin (NGS) ikinci ünitesinin inşası için "sınırlı çalışma izni" verildi.

14.12.2018 Cuma 10:59

Güncelleme : 15.12.2018 Cuma 13:28

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom'dan yapılan açıklamaya  göre sınırlı çalışma izni, sunulan dokümanların TAEK tarafından ayrıntılı  incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda alındı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Yönetim  Kurulu Başkanı Anastasia Zoteeva, sınırlı çalışma izninin alınmasının Akkuyu NGS  ikinci ünitesinin lisanslama sürecinde önemli bir aşamayı oluşturduğunu belirtti.

Zoteeva, "Akkuyu NGS birinci ünitesi için çalışma izni ve inşaat  lisansının alınmasına yönelik yürütülen süreç kapsamında, Akkuyu Nükleer proje  şirketinin ekibi tarafından sunulması gereken dokümanlarda aranan şartlar ve  başvuru kuralları titizlikle incelenmiştir. Akkuyu NGS ikinci ünitesinin sınırlı  çalışma izni başvurusu kapsamında da uzmanlarımız, elde ettikleri deneyimlerinden  istifade ederek verimli bir ekip çalışması yürütmüşlerdir" ifadelerini kullandı.

SÜRECİN İŞLEYİŞİ

Akkuyu NGS ikinci ünitesi için "sınırlı çalışma izni" başvurusu  kapsamında Akkuyu Nükleer tarafından Ön Güvenlik Analiz Raporu, Olasılıklı  Güvenlik Analizi ve ünitenin güvenli çalışmasını ortaya koyan diğer teyit edici  dokümanlar TAEK'e sunuldu.

Söz konusu izin kapsamında, ikinci ünitenin nükleer adanın güvenliği  açısından önemli olan yapıları hariç, tüm yapı ve montaj çalışmalarına, temel  çukurun hazırlanması, zemin etütleri ve diğer aşamalara geçilebilecek.

Proje için önemli aşamalardan biri olan sınırlı çalışma izninin  ardından, Akkuyu Nükleer proje şirketi tarafından ikinci ünite için inşaat  lisansı alınarak temel beton imalatına başlanabilecek.

"
En Çok Okunan Haberler

`Bu yıl üç faiz indirimi olası`

Merkez Bankası`nın rezervleri arttı

KKM hesaplarında düşüş sınırlı kaldı

Bitcoin ETF`lerinden 165 milyon dolar çıkış oldu

`BoE mayısta faiz indirimine gidebilir`

Konut satışları martta azaldı

`Enflasyonda düşüş faiz indirimini getirebilir`

`Fed enflasyon ile mücadeleyi kazanıyor`

ABD`ye şubatta net sermaye girişi oldu

`Enflasyon konusundaki ilerleme yavaşladı`

Çin Merkez Bankası Başkanı, Powell ile görüştü

`Faiz artırımlarımız çok yavaş olacak`

Wall Street`te düşüş devam ediyor

Alman şirketler yatırım planlarını revize ediyor

Çin`in alüminyum ithalatı arttı

ABD`de sondaj kule sayısı azaldı

Fed Bej Kitap raporu yayınlandı