Alman ekonomisinde ciddi bir durgunluk beklenmiyor

Almanya Federal Hükümeti, Alman ekonomisinde bir yavaşlamanın olduğunu fakat ciddi bir durgunluğun beklenmediğini duyurdu.

13.09.2019 Cuma 13:23

Güncelleme : 16.09.2019 Cuma 09:28

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, ülke ekonomisine yönelik aylık raporunu yayımladı.

Raporda, Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip Alman ekonomisinin zayıf bir aşamada olduğu belirtilerek, “Baskı altındaki küresel sanayi ekonomisi ihracata dayalı Alman ekonomisini etkiliyor.” ifadesine yer verildi.

İmalat sektöründe siparişlerin düşmeye devam ettiğinin aktarıldığı raporda, Alman ihracatının yatay olarak ilerlediği, kamu ve özel tüketici harcamalarının ekonomik büyümeyi belirgin şekilde desteklediği vurgulandı.

İş gücü piyasasında, ekonomik gerileme nedeniyle istihdam oluşturmanın yavaşladığının belirtildiği raporda, işsizliğin daha da azalmasının son aylarda durduğu bildirildi.

Bakanlığın raporunda, Alman ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde yüzde  0,4 genişlerken, ikinci çeyrekte yüzde 0,1 daraldığı hatırlatılarak, "Şu anda daha güçlü bir durgunluk veya belirgin bir resesyon beklenmiyor." değerlendirmesi  yapıldı.

Raporda, Alman ekonomisinin gerileyen küresel ticaretten ve küresel  sanayi faaliyetlerinden etkilendiği fakat iç konjonktürün ise bu gelişmelere karşı sağlam durduğu kaydedildi.

Brexit belirsizliği, ABD ve Çin arasındaki ticari ilişkiler, otomobil sektöründeki yavaşlama ve yumuşak küresel talep ihracata dayalı Alman ekonomisini etkilemeye devam ediyor. Ülkede ekonomi geçen yıl yüzde 1,4 büyürken, Alman hükümeti ve Avrupa Birliği Komisyonu, bu yıl büyümenin yüzde 0,5’te kalmasını  bekliyor. Almanya'da ekonomi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,4 büyürken, ikinci  çeyrekte yüzde 0,1 daraldı.

Öte yandan, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın üç ayda bir  yayınladığı ekonomiye yönelik büyüme tahminlerini aylık olarak yayınlamayı masaya yatırdığı bildirildi.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

2023 yılında kartlı ödeme tutarı arttı

`1,5 milyar dolar kaynak sağladık`

Eurocoin göstergesi yükselişini sürdürdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

BIST`ten altın ithalatı kotasıyla ilgili karar

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi arttı

ABD ulusal acil durum stokları için petrol aldı

Küresel hisse senetlerinde güçlü performans

ECB üyesinden faiz indirimi mesajı

`ABD`de şirket karları hala yüksek`

Tokyo`da çekirdek enflasyon yavaşladı

Japonya`da konut başlangıçları 9 aydır düşüyor

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında gerileme devam ediyor

Citi, Çin için büyüme tahminini yükseltti

Merkez Bankası`nın rezervleri azaldı