Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı geçtiğimiz gün açıklandı. Banka beklentiler doğrultusunda faizi sabit tuttu. Karar sonrası Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından altın fiyatları hareketlendi. İşte detaylar...

02.05.2024 Cuma 09:15

Güncelleme : 02.05.2024 Cuma 17:30

Para ve emtia piyasalarında gözler Fed faiz kararındaydı. Fed beklentiler dahilinde politika faizini sabit tuttu. Böylelikle Fed faiz oranını 20 yılın en yüksek seviyesinde bıraktı. 

POWELL’DAN FAİZ MESAJI 

Karar sonrası Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısında, “Bu yıl şu ana kadar veriler bize özellikle faiz indirimlerinin uygun olduğuna dair daha fazla güven vermedi. Enflasyon verileri beklentilerin üzerinde geldi. Bu tür bir güvenin kazanılması muhtemelen daha önce beklenenden daha uzun sürecek” dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Powell, Fed’in bir sonraki hamlesinin faizi artırma olmasının pek olası olmadığını belirterek, Fed üyelerinin politikanın enflasyonu %2’lik hedefine indirecek kadar sıkı olmadığına dair ikna edici kanıtlar görmeleri gerektiğini söyledi ve “Bu sonuca varmayı destekleyen kanıtlar görmüyoruz” diye ekledi. 

FED KARARI SONRASI ALTIN FİYATLARI DÜN YÜKSELDİ 

Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırım olasılığını dışlamasının ardından altın fiyatları hareketlendi. 2328 dolara kadar yükselen ons altın günü 2319 dolardan kapattı. 2430 lirayı gören gram altın günü 2422 liradan tamamladı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın dördüncü işlem gününe 2319 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2290 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2285 dolar, en yüksek ise 2326 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 2422 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 2383 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2372 lira, en yüksek ise 2425 lira seviyeleri test edildi. 

Dolar bugün ne kadar oldu? 

"
En Çok Okunan Haberler

Tesla, Berlin`deki fabrikasını genişletiyor

`Hedefimize ulaşmakta kararlıyız`

Borsa İstanbul`da tüm zamanların rekoru

1. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı

Piyasa katılımcıları anketi yayımlandı

Konut satışları azaldı

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete`de

`Enflasyon yüzde 2 hedefine doğru ilerleyecek`

Altın, gümüş ve platinde yükseliş bekleniyor

BYD Electronic, Hang Seng Endeksi`ne eklenecek

`Haziranda faiz indirimi uygun olabilir`

ABD enerji üretim kapasitesini yüzde 80 artıracak

`Faiz indirmeden önce birkaç veriye ihtiyaç var`

Çin`in tüketim ve yatırımları yavaşladı

`Piyasa yumuşak iniş konusunda fazla iyimser`

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?