Çin bankaları, BRICS içerisinde en güçlü kredi profiline sahip

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) bankaları içerisinde Çin bankalarının en güçlü kredi profiline sahip olduğunu bildirdi.

22.10.2018 Cuma 17:27

Güncelleme : 23.10.2018 Cuma 10:02

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada BRICS olarak  tanımlanan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika bankaları içerisinde en güçlü kredi profiline sahip olanların Çin, en zayıf kredi profiline sahip olanların ise Rus bankaları olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Çin bankalarının BRICS içerisinde en yüksek varlık  kalitesine sahip olduğu, Çin bankalarının takipteki kredilerinin toplam krediler  içindeki payının sadece yüzde 1,5 seviyesinde olduğu ifade edildi.

Rus bankalarındaki takipteki kredilerin toplam krediler içerisindeki  payının yüzde 11,8 seviyesinde olduğu bildirilen açıklamada Güney Afrika ve  Brezilya bankalarının BRICS içerisinde en karlı bankalar olarak görüldüğü, Hint  bankalarının ise karlılık açısından diğer ülkelerdeki bankalardan daha zayıf  durumda olduğu vurgulandı.

Çin bankalarında önümüzdeki dönemde net faiz marjındaki iyileşmenin destekleyici olması nedeniyle karlılık seviyesinin istikrarlı seyretmesinin  beklendiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moody’s Direktör Yardımcısı  Yaroslav Sovgyra, “BRICS ülkelerindeki bankaların faaliyet ortamı genel olarak  olumlu. Çin’deki bankaların büyümesinin ılımlı bir şekilde yavaşlamasına rağmen,  bu bankalar grup içerisinde (BRICS) en düşük sorunlu krediye sahip durumda.”  ifadelerini kullandı.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de büyüme beklentileri aştı

Merkez Bankası`nın rezervleri azaldı

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında gerileme devam ediyor

Bitcoin ETF`lerine sermaye girişi sürüyor

Citi, Çin için büyüme tahminini yükseltti

Ekonomik güven endeksi arttı

`Faiz indirmek için acelemiz yok`

S&P, ABD`nin notunu teyit etti

BoE üyesinden faiz uyarısı

`Yen, dolar karşısında güçlenecek`

Avustralya`da açık iş sayısı geriledi

`Hızlı faiz artırımına ihtiyaç yok`

Nikkei Endeksi yüzde 1`den fazla düştü

İngiltere`nin otomobil üretimi büyüdü

ABD`de sondaj kule sayısı arttı

Yabancılar Japon tahvili sattı