`Euro Bölgesi’nde resesyon beklemiyorum`

Avrupa Merkez Bankası Başekonomisti Philip Lane, Euro Bölgesi’nde zayıf ekonomik görünümüne rağmen resesyon beklemediğini belirterek, "Euro Bölgesi ekonomisi beklenenden daha az büyüyor fakat küçülmüyor. Gelecek yıl bir iyileşme bekliyoruz" ifadesini kullandı.

20.11.2019 Cuma 13:19

Güncelleme : 21.11.2019 Cuma 10:58

İtalyan gazetesi La Repubblica’ya açıklamalarda bulunan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başekonomisti Philip Lane, ECB’de eylül ayında yeniden tahvil alımları konusunda görüş ayrılıklarının görülmesinin normal olduğunu belirtti.

Euro Bölgesi’nde imalatın toplam GSYH’nin yüzde 17’sine denk geldiğini hatırlatan Lane, “İmalat konusunda birçok kötü haber alabiliriz. Fakat hizmet ve  tüketimden halen güzel haberler gelmeye devam ediyor.” diye konuştu.

Brexit’in bir anlaşma ile gerçekleşmesi durumunda bile İngiltere ile  AB’nin 27 üyesi arasında ekonomik ilişkilerin zor olacağına işaret eden Lane, İngiltere’nin orta-ölçekli bir ekonomiye sahip olduğu için AB27’den daha fazla zarar göreceğini vurguladı.

ECB Baş Ekonomisti Lane, zayıf ekonomik görünümüne rağmen Euro Bölgesi’nde resesyon beklemediğini belirterek, “Euro Bölgesi ekonomisi beklenenden daha az büyüyor fakat küçülmüyor. Gelecek yıl bir iyileşme  bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Lane, Euro Bölgesi ülkelerin mevcut düşük faiz oranlarını borçlarını azaltmak için kullanmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
"
En Çok Okunan Haberler

Alman hükümeti büyüme tahminini yükseltti

Konut fiyatları şubatta arttı

Sektörel güven endeksleri açıklandı

Kısa vadeli dış borç stoku geriledi

ABD`de mortgage faizi 5 ayın en yükseğinde

Alman iş dünyasının morali iyileşti

Kapasite kullanım oranı azaldı

`ECB enflasyonun hedefe döndüğüne ikna olmalı`

Reel Kesim Güven Endeksi belli oldu

`Faiz indirimi uzakta`

BoJ enflasyona odaklanacak

Visa tahminleri aşan kar açıkladı

API petrol stokları geriledi

Tesla`nın ilk çeyrek net geliri düştü

Avustralya`da enflasyon beklentileri aştı

SoftBank, 960 milyon dolar yatırım yapacak

Bakır, doların gevşemesiyle yükseldi