Kaplan, yeni bir faiz indirimine açık

ABD Merkez Bankası`nın geçtiğimiz ay yaptığı FOMC toplantısında gösterge faizi 25 baz puan indirmesine destek veren Dallas Fed Başkanı Kaplan, yeni bir faiz indirimine açık olduğunun da işaretini verdi.

23.08.2019 Cuma 07:24

Güncelleme : 26.08.2019 Cuma 09:37

ABD'de tüketici güveni ve harcamaları güçlü olsa da, global ekonomiden, ticaret politikasında belirsizlikten kaynaklanan bulutların artmakta olduğuna işaret eden Kaplan, "ABD'de işletme yatırımlarında bir yavaşlama ve global imalat aktivitesinde yavaşlamanın ekonominin diğer parçalarına yayılması riskine karşı savunma için bir faiz indirimine daha ihtiyaç olabilir" diye konuştu.

Kansas City Fed'in ev sahipliği yaptığı Jackson Hole toplantılarının ilk gününde WSJ'ye konuşan Kaplan, "Tüketici harcamalarının güçlü olduğuna bakıp kenara çekilemem, çünkü diğer güçlerin yoğunlaşması halinde tüketici harcamamaları en nihayetine ekonominin zayıflayan son parçası olacaktır" dedi.

Kaplan ayrıca, global imalat aktivitesinde zayıflığın hizmet sektörüne yayılıp yayılmayacağını ve işe alımlarda bir yavaşlamaya yol açık açmayacağını yakından izlemekte olduğunu ifade etti ve tarım dışı istihdam rakamlarının iki ay zayıf gelmesi halinde tüketici güveninin zarar görebileceğini vurguladı.

Kaplan, "Eğer tüketici verilerinde zayıflık görene kadar beklerseniz, benim tahminin çok uzun süre beklemiş olursunuz" ifadelerini de kullandı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de sanayi üretimi arttı

KKM hesaplarında düşüş devam ediyor

Morgan Stanley`in karı yükseldi

İsrail`e ihracat kısıtlaması hakkında açıklama

Alman yatırımcıların morali iyileşti

Rusya altındaki ihracat vergisini kaldırabilir

Toplam ciro yükseldi

E-ihale ile ekonomiye 913 milyon TL gelir

Ticaret satış hacmi arttı

`Fed`in faiz artırımına dönme olasılığı arttı`

Çin`de büyüme beklentileri aştı

Citi`den altın tahmini

ABD hisselerinde dikkat çeken düşüş

Dolar/yen paritesi için beklentiler değişti

`BoJ, 2 faiz artırımı yapacak`

ABD`de haftalık çelik üretimi geriledi

Bakan Işıkhan işsizlik rakamlarını değerlendirdi