OPEC: Piyasa arzına yönelik bir endişe yok

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü, Saudi Aramco`nun petrol tesislerine yapılan drone saldırısı sonrasında küresel petrol üretimine yönelik bir endişe bulunmadığını açıkladı.

16.09.2019 Cuma 15:12

Güncelleme : 17.09.2019 Cuma 11:41

TASS'da yer alan haberde Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) ismi verilmeyen bir yetkili, gelen yeni saldırı tehditleri karşısında Suudi Arabistan'ın söz konusu duruma yönelik müdahalesinin oldukça yerinde olduğunu söyledi. Suudi Arabistan, saldırı sonrası Pazartesi günü üretiminin bir kısmını yeniden organize edebileceğini fakat yaklaşık bir ay boyunca operasyonlarına devam edemeyebileceğini açıklamıştı.

OPEC yetkilisi, organizasyonun petrol tedarikine yönelik bir acil durum toplantısı düzenlemesine gerek olmadığını ve küresel petrol üretimi kapsamında da Uluslararası Enerji Ajansı'yla iletişimde olduklarını belirtti.

Saudi Aramco petrol sahalarına yapılan saldırı, küresel petrol tedarikinin yüzde 5.0'ini oluşturan üretimin yüzde 50'sinin kesilmesine sebep olmuştu. Bunun yanında Rusya ve ABD gibi OPEC üyesi olmayan büyük petrol üreticileri de gerektiği takdirde küresel petrol tedarikini artırmak için çalışacaklarını açıklamıştı.
"
En Çok Okunan Haberler

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Borsada yeni rekor

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

ABD`de büyüme beklentileri karşılamadı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolarda son durum ne?