TSE`nin yeni standardizasyon projesi tanıtılacak

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen "Standardizasyon Sisteminin Geliştirilmesi ve Farkındalığın Artırılmasına Yönelik Teknik Destek Projesi"nin açılış toplantısı 20 Şubat`ta Ankara`da gerçekleştirilecek.

18.02.2019 Cuma 14:27

Güncelleme : 19.02.2019 Cuma 09:09

Türk Standardları Enstitüsü'nden (TSE) yapılan açıklamaya göre, Hazine  ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Biriminin "sözleşme makamı" olduğu ve  geçen ay uygulanmasına başlanan proje 30 ay sürecek.

Proje kapsamında standardizasyon faaliyetlerinin dijital dönüşümü için  2020 yılına kadar çevrimiçi standardizasyon platformu geliştirilecek.

Bu platform, bir dizi modül ve uygulama aracılığıyla kullanıcıları,  standart uzmanlarını ve bu alanda çalışan organizasyonları daha etkin bir  standardizasyon süreci için bir araya getirecek.

Platform, kullanıcılara standartlara ilişkin kapsamlı hizmetler ve  dijital ürünler sunarken aynı zamanda standart geliştirme süreçlerinin daha  şeffaf hale gelmesini ve tüm paydaşların bu süreçlere aktif katılımını  destekleyecek.

Toplam değeri 2,2 milyon euro olan projeyle Türkiye'deki  standardizasyon sisteminin iyileştirilmesi ve standardizasyon faaliyetleri  konusunda kamuoyunda farkındalığın artırılması hedefleniyor.

"
En Çok Okunan Haberler

Piyasa katılımcıları anketi yayımlandı

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu azaldı

Gram altın yeniden rekor kırdı

Ücretli çalışan sayısı arttı

`Fed faiz indirimini erteleyebilir`

S&P, İsrail`in kredi notunu düşürdü

`Enflasyon faiz indirimini düşünmek için yüksek`

`Bakır fiyatında ralli devam edecek`

`Faiz indirimi haziranda olabilir`

Bitcoin ETF`lerinden sermaye çıkışı sürüyor

Japonya`da enflasyon %2`lik hedefin üzerinde

KKM hesaplarında düşüş sınırlı kaldı

`BoE mayısta faiz indirimine gidebilir`

Konut satışları martta azaldı

`Fed enflasyon ile mücadeleyi kazanıyor`

Dolar ve euroda son durum ne?

Borsa güne düşüşle başladı