Türk ve yabancı öğrenciler MÜSİAD Türk Odası`nda buluşacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türk Odası`nın tüm dünyada sevgi bağıyla kurulan köklü ilişkileri daha da geliştirebilmek adına atılmış bir adım olduğunu belirterek, "Burası dünyanın farklı bölgelerinden gelerek ülkemizde öğrenim gören öğrencilerin bir buluşma noktası olacak" ifadesini kullandı.

19.04.2019 Cuma 13:32

Güncelleme : 19.04.2019 Cuma 17:30

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında düzenlenen "Türk Odası"nın açılış töreni, MÜSİAD Genel Başkanı  Abdurrahman Kaan, İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Güloğlu ve  yönetim kurulu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaan, açılışı gerçekleştirilen Türk  Odası'nın yabancı uyruklu öğrencilerin buluşma yeri olacağını belirtti.

MÜSİAD olarak yeryüzünde sevginin kucağında büyüyen her insana temas  etmeye çalışan bir yapı olduklarına dikkati çeken Kaan, "Dil, din, ırk ayrımı  yapmadan, insanlığın temel değerlerinde buluşmak, birlikte yol almak için bizler  için yeterli oluyor. Dünyanın 93 ülkesinde, 223 noktasında faaliyet gösteren bir  STK'nın bunu sağlayabilmesi mümkün mü? Evet, mümkün değerli misafirler. Bunu  gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz  Türk Odası da bizlerin tüm dünyada sevgi bağıyla kurduğu köklü ilişkileri, daha  da geliştirebilmek adına atılmış bir adımdır. Burası, dünyanın farklı  bölgelerinden gelerek ülkemizde öğrenim gören öğrencilerin bir buluşma noktası  olacak." ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİLER KENDİ ÜLKELERİYLE TÜRKİYE ARASINDA KÖPRÜ KURACAK"

Kaan, MÜSİAD olarak öğrencilerin, mezuniyet sonrası iş yaşamına uyum  sağlaması adına çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Sivil toplum kuruluşları, resmi kurumların nüfuz alanının kısıtlı  kaldığı birçok alanda devreye girerek, önemli bir boşluğu dolduran gönüllü  yapılardır. Bu yapılar, özellikle bürokrasinin, işleyişi ağırlaştırdığı alanlarda  kıymetli birer anahtar görevi görürler. Gönüllü olarak hizmet veren her bir  birey, bu yapıların devamlılığı için en büyük hazinedir. Biz MÜSİAD olarak,  öğrencilerimize farklı konularda eğitimler verirken, çeşitli çalışmalarda da  onlara yer vereceğiz.

Böylece, bir yandan onları iş yaşamına hazırlarken, diğer yandan da  kendi geleceklerine yönelik gelişimlerini sürdürmelerine katkı sunmuş olacağız.  Burada, projeyi özel kılan bir noktayı da özellikle vurgulamak istiyorum:  Öğrenciler, değerli akademik kadromuzun ve MÜSİAD’ın profesyonel ekibinin  yönlendirmesiyle birlikte çeşitli kazanımlara ulaşırken, kendi ülkeleri ile  Türkiye arasında da önemli bir köprü kurmuş olacaklar. Belirli bir bilgi birikimi  ve tecrübeye ulaşan gençlerimiz, bu süreçte ülkelerinin ticari, ekonomik ve  sosyal yapısıyla ilgili bizlere rehberlik ederek bunu başaracaklar.”

İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Güloğlu da  MÜSİAD’ı sadece bir iş dünyası temsilcisi olarak değil, ruh ve gönül dünyası  temsilcisi olarak da gördüklerini belirtti.

Güloğlu, "Kendilerine ülkemize yaptıkları ve yapacakları her şey için  müteşekkiriz. İstanbul Üniversitesi olarak devletimizin, YÖK’ün uluslararasılaşma  çabalarına katkı sağlamak için biz de elimizden gelen her türlü çabayı  gösteriyoruz. İyilik için yapılan her şey,hem bu hem de öteki dünyada karşılık  görecektir. Yaptığınız ve yapacağınız hepinize İstanbul Üniversitesi adına  teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

"
En Çok Okunan Haberler

`Bu yıl üç faiz indirimi olası`

Merkez Bankası`nın rezervleri arttı

KKM hesaplarında düşüş sınırlı kaldı

Bitcoin ETF`lerinden 165 milyon dolar çıkış oldu

`BoE mayısta faiz indirimine gidebilir`

Konut satışları martta azaldı

`Enflasyonda düşüş faiz indirimini getirebilir`

`Fed enflasyon ile mücadeleyi kazanıyor`

ABD`ye şubatta net sermaye girişi oldu

`Enflasyon konusundaki ilerleme yavaşladı`

Çin Merkez Bankası Başkanı, Powell ile görüştü

`Faiz artırımlarımız çok yavaş olacak`

Wall Street`te düşüş devam ediyor

Alman şirketler yatırım planlarını revize ediyor

Çin`in alüminyum ithalatı arttı

ABD`de sondaj kule sayısı azaldı

Fed Bej Kitap raporu yayınlandı