`Türkiye genelinde denetimlerimiz kararlılıkla devam ediyor`

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye`nin yüksek gelirli ülkeler liginde yer alması için iç ticaretin önemli olduğunu belirterek, "Ticaret il müdürlüklerimizin katkılarıyla haksız fiyat artışlarına karşı Türkiye genelinde denetimlerimiz kararlılıkla devam ediyor" ifadesini kullandı.

22.02.2019 Cuma 15:56

Güncelleme : 23.02.2019 Cuma 17:12

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 81 ilin ticaret il  müdürüyle bir araya geldi.

Pekcan, bakanlıkta gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada,  hedeflerinin Türkiye'de ticaretin kolay ve güvenilir şekilde yapılmasını sağlamak  olduğunu bildirdi.

İhracatın, dış ticaretin gelişiminin iç ticarete bağlı olduğuna  dikkati çeken Pekcan, şunları kaydetti:

"Yüksek gelirli ülkeler liginde yer almamız için iç ticaretimiz hayati  öneme sahiptir. Firmalarımız iç ticarette güçlenmedikçe, rekabetçi olamadıkları  sürece, uluslararası arenada rekabetçi olabilmeleri mümkün değildir. İç  ticarette, üreticisinden tüketicisine kadar tüm halkımıza refah getirecek  şartları oluşturarak, modern bir piyasa ekonomisinin temellerini güçlendirmeyi  amaçlıyoruz."

Esnaf ve sanatkarlar, tacirler başta olmak üzere toplumun tüm  kesimlerine hizmet verdiklerini vurgulayan Pekcan, ticaret il müdürlüklerinin  bakanlığın taşra teşkilatının en önemli yapı taşlarından olduğunu belirtti.

Ticaret il müdürlüklerinin yalnızca rutin görevleri icra eden bir  teşkilat olmadığına işaret eden Pekcan, müdürlüklerin sahada aktif olarak yer  almasının ve vatandaşların yanında olmasının büyük önem taşıdığını aktardı.

Son dönemde döviz kurunda ve piyasalarda yaşanan geçici dalgalanmaları  fırsata çevirmeye çalışanlara karşı Bakanlık olarak etkin bir mücadele  yürüttüklerini anımsatan Pekcan, "Ticaret il müdürlüklerimizin katkılarıyla  haksız fiyat artışlarına karşı Türkiye genelinde denetimlerimiz kararlılıkla  devam ediyor. Denetimlerimizin olumlu sonuçlarını görüyoruz. Türkiye genelinde  yaptığımız denetimlerimizle fırsatçılara göz açtırmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan, bu süreçte haksız fiyat artışları konusundaki özverili  çalışmaları için ticaret il müdürlerine  ve dürüst ticaret yapan esnaf ve  tacirlere teşekkür etti.
 

"
En Çok Okunan Haberler

`1,5 milyar dolar kaynak sağladık`

Eurocoin göstergesi yükselişini sürdürdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

BIST`ten altın ithalatı kotasıyla ilgili karar

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi arttı

ABD ulusal acil durum stokları için petrol aldı

Küresel hisse senetlerinde güçlü performans

ECB üyesinden faiz indirimi mesajı

`ABD`de şirket karları hala yüksek`

Tokyo`da çekirdek enflasyon yavaşladı

Japonya`da konut başlangıçları 9 aydır düşüyor

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında gerileme devam ediyor

Citi, Çin için büyüme tahminini yükseltti

Ekonomik güven endeksi arttı

Altın fiyatlarında tüm zamanların rekoru

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?