Vergi ödemelerinde internet ve mobil bankacılık kolaylığı

Vergi mükellefleri, internet ve mobil bankacılık uygulamaları başta olmak üzere tüm dijital kanallardan vergilerini rahat ve hızlı bir şekilde ödeyebiliyor.

27.01.2020 Cuma 13:03

Güncelleme : 29.01.2020 Cuma 09:33

Gelir İdaresi Başkanlığı'nca 1 Ocak 2020'den itibaren, bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde değişikliğe gidilmişti. Buna göre, vergi dairesi müdürlüklerince takip ve tahsilatı yapılmakta olan vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri dışında, Ziraat Bankası, Halkbank,  VakıfBank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT vasıtasıyla tahsiline devam ediliyor.

Bu bankalar dışındaki diğer bankalar tarafından nakden, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılamıyor. Ancak, kredi  kartı ile tahsilat yapılması uygun bulunan, vergi, harç ve cezalar, anlaşmalı  bankalar vasıtasıyla kredi kartı kullanılmak suretiyle tahsil edilmesine devam ediliyor.

Yeni dönemde mükelleflerin vergi ödeme yükümlülüklerini kolay, hatasız ve rahatlıkla yerine getirebilmesi amacıyla, Gelir İdaresi Başkanlığı ve tahsilat  yetkisi verilen kamu bankaları, kamu katılım bankaları ve PTT tarafından vergi tahsilatlarının gerçekleştirilebilmesi için yeni geliştirmeler devreye alındı.

Özellikle mükelleflerin internet ve mobil bankacılık uygulamaları başta olmak üzere tüm dijital kanallardan vergilerini rahat ve hızlıca  ödeyebilecekleri yenilikler kullanılmaya başlandı. Bunların dışında mükellefler kamu bankaları şubelerinden de vergi ödeme işlemlerini rahatça  gerçekleştirebiliyor.

Öte yandan Aralık 2019 dönemi Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannamelere ilişkin tahakkukların ödeme süreleri bugün sona erecek.
"
En Çok Okunan Haberler

`1,5 milyar dolar kaynak sağladık`

Eurocoin göstergesi yükselişini sürdürdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

BIST`ten altın ithalatı kotasıyla ilgili karar

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi arttı

ABD ulusal acil durum stokları için petrol aldı

Küresel hisse senetlerinde güçlü performans

ECB üyesinden faiz indirimi mesajı

`ABD`de şirket karları hala yüksek`

Tokyo`da çekirdek enflasyon yavaşladı

Japonya`da konut başlangıçları 9 aydır düşüyor

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında gerileme devam ediyor

Citi, Çin için büyüme tahminini yükseltti

Ekonomik güven endeksi arttı

Altın fiyatlarında tüm zamanların rekoru

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?