`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot, ECB`nin haziran ayında faiz oranlarında olası bir indirime gitmesinin ardından dikkatli bir şekilde ilerlemesi gerektiğini bildirdi.

30.04.2024 Cuma 09:28

Güncelleme : 02.05.2024 Cuma 09:21

Japonya'da yayınlanan Nikkei gazetesine konuşan Knot, hazirandan sonra atılacak adımları belirlemede ücretlerle ilgili üç aylık verilerin kilit rol oynayacağını vurguladı.

Knot, "Haziran ayından sonra temkinli bir yaklaşım sergilememiz gerekecek" dedi ve bu toplantının ötesinde izlenecek yol hakkında yorum yapmak için "çok erken" olduğunu ifade etti.

Knot, "Her çeyrekte yeni bir projeksiyon turuna girerken iş gücü piyasasına ilişkin ek bir veri noktasına sahip olacağız ve bu, politika ayarlarımızı yeniden kalibre etmemiz için önemli bir bilgi olacak" dedi.

Orta Doğu'daki gerginliklerin enerji fiyatlarını artıracağı yönündeki endişeleri önemsemeyen Knot, enflasyona karşı zafer ilan etmek için erken olduğunu da söyledi. Knot, öncelikle "birim iş gücü maliyetlerinde oldukça iddialı bir yavaşlama" olması gerektiğini savundu.

Knot, "ABD'nin son üç aydaki deneyimi bize hala uyanık olmamız gerektiğini hatırlattı. ECB %2'ye doğru sürdürülebilir bir yakınsama hedefliyor ve bu koşulun sağlanması ancak 2025 yılında mümkün olabilir" dedi.


"
En Çok Okunan Haberler

Rekabet Kurulu`ndan Google`a para cezası

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu arttı

`Enflasyon düşmeye devam edecek`

Hizmet üretim endeksi arttı

Almanya`nın büyüme tahmini düşürüldü

ABD`ye net sermaye girişi oldu

Japon ekonomisi beklentilerin üzerinde daraldı

Bitcoin ETF`lerine sermaye girişi hızlandı

ING`ye göre BoJ temmuzda harekete geçecek

Asya hisseleri yükseliş gösterdi

Siemens, Innomotics`i satıyor

Avustralya`da işsizlik oranı yükseldi

ECB üyelerinden faiz indirimi sinyali

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

İşte altın fiyatlarında son durum

Dolar bugün kaç lira?

Borsa güne yükselişle başladı