`ABD ekonomisi güçlü`

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD`nin ekonomik büyümesinin beklenenden daha zayıf gelen ilk çeyrek üretim verilerinin işaret ettiğinden daha güçlü olduğunu söyledi.

26.04.2024 Cuma 10:33

Güncelleme : 29.04.2024 Cuma 10:15

Yellen, ABD'nin ilk çeyrek GSYH büyümesinin daha fazla veri elde edildikten sonra daha yüksek revize edilebileceğini ve bir dizi “tuhaf” faktörün ekonomiyi yaklaşık iki yılın en zayıf performansına sürüklemesinin ardından enflasyonun daha normal seviyelere ineceğini söyledi.

Yellen enflasyondaki sıçramayı küçümsedi ve bunun, enflasyonun Fed'in %2'lik hedefine geri dönmesi için işsizliğin artması veya ekonominin diğer alanlarının soğuması gerektiğini gösterdiğini düşünmediğini söyledi.

Yellen, “Buradaki temeller enflasyonun normal seviyelere inmeye devam etmesiyle uyumlu. En çok odaklandığım konu tüketici harcamaları ve yatırım harcamalarının gücü. Nihai talebin bu iki unsuru geçen yılki büyüme oranına paralel olarak gerçekleşti. Dolayısıyla bu, ABD ekonomisinin devam eden sağlam gücünü gösteren altta yatan güçtür. Manşet rakam biraz sapma gösterdi ancak bu sapma kendine özgü nedenlerden kaynaklanıyor ve altta yatan gücün göstergesi değil” dedi.

Enflasyonla mücadelenin Başkan Joe Biden'ın en önemli önceliği olmaya devam ettiğini söyleyen Yellen, yönetiminin enerji ve konut maliyetlerini azaltma çabalarının altını çizdi.


"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi