• Berkay Aybey

Kripto paralarda gidişat ne yönde?

04.10.2019 Cuma 13:31
Kripto piyasasındaki sert hareketlerle beraber fiyatların trend yönlerini aşağıya çevirdiklerini izledik. Bu hareketlere bağlı olarak beklentilerimizin de negatif yönde güncellendiğini söyleyebiliriz.

Bitcoin (BTC/USD)

Bitcoin özelinde baktığımızda, fiyatın sert bir düşüş ile beraber sıkıştığı bölgeyi aşağıya doğru kırdığını görüyoruz. Bitcoin için kısa vade beklentimiz, fiyatın 8.000 ile 8.500 bandında yatay seyretmesi yönünde bulunuyor.

Orta ve uzun vade beklentilerimizin ise sert düşüş sonrasında negatife döndüğünü söyleyebiliriz. Fiyatın ciddi bir toparlanma hareketine başlaması için beklediğimiz en yakın seviyeyi 7.000 – 7.100 bölgesi olarak belirtmek istiyoruz. Bitcoin, 8.900 direncinin altında kaldığı sürece düşüş beklentimiz devam edecek. Fiyatın 8.900 direncini geçmesi durumunda ise 9.700 direncini sıradaki hedef olarak gösterebiliriz. Bunun dışında göreceğimiz yükseliş hareketlerinin kısa süreli ve zayıf olmasını bekliyoruz.

Ethereum (ETH/USD)

Ethereum da sert düşüş trendinden etkilenerek 225 Dolar seviyesinden başlayan düşüşü sonrasında nispeten daha güçlü bir toparlanma isteği gösteriyor.

Ethereum’ da mevcut durumda kritik 2 seviye bulunuyor. Bu seviyeler 185 Dolar direnci ve 160 Dolar desteğidir. Fiyatın bu iki seviye dışına yapacağı hareketler orta ve uzun vadeli beklentilerimizin şekillenmesinde etkili olacak en önemli seviyeler olarak gösterilebilir.
Fiyatın 160 Dolar üzerinde kaldığı sürece toparlanmaya devam etmesi beklenebilir. Bulunduğu noktada bu seviyenin güvenli bölgeyi temsil ettiğini söyleyebiliriz. Bu seviyenin aşağısında ise düşüş trendinin hızlanarak artması ile beraber sırasıyla 150 – 140 -128 Dolar destek seviyeleri izlenecek.
Ethereum’ un 185 Dolar kritik direncini aşması durumunda ise yukarı yönlü hareketlerin daha sert ve uzun vadeli olarak devam etmesini bekliyoruz. Bu durumda da sırasıyla 200 – 210 – 225 direnç seviyelerini izleyeceğiz.

Ripple (XRP/USD)

Ripple’ da gerek aşağı yönlü hareketler gerekse de yukarı yönlü toparlanmalar çok daha yüksek oynaklık seviyeleri içerisinde çok daha sert hareketlerle gerçekleşiyor. Bu durum da diğer koinlere kıyas ile trendlerin daha sık değişmesine ve dolayısıyla beklenti risklerinin artmasına yol açıyor.

Mevcut durumda XRP için destek seviyelerini 0.2470 ile 0.2320 olarak gösterebiliriz. Bu destek noktaları içerisinde özellikle 0.2320 seviyesi en kritik nokta olarak gösterilebilir. Bunun sebebi ise fiyatın 0.2320 seviyesinin altında bir sonraki hedefinin 0.1960 bölgesi olmasıdır. Bu iki seviye arasında ciddi bir boşluk olması dolayısıyla düşüşler çok daha sert olabilir.

Bu sebep ile fiyatın 0.2470 üzerinde kalması yukarıda belirttiğimiz tehlikeli bölgeden uzaklaşması bakımından güven veriyor. XRP fiyatı 0.2470 üzerinde kaldığı sürece toparlanmaya devam edecektir. Bu durumdaki hedefler sırası ile 0.2590 – 0.2670 – 0.2800 olarak gösterilebilir. Burada özellikle 0.2800 direnci en ciddi ve kritik direnç seviyesidir. Fiyatın bu bölgeyi aşması durumunda, yukarı yönlü hareketlerin uzun vadeye yayılması ve bu hareketin yeni bir trendin başlangıcı olması beklenebilir.

Bittrt Analisti Berkay Aybey
 
 

Yazarın Önceki Yazıları