`ABD-Çin ticaret anlaşmasında virüs etkisi yok`

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Covid-19 salgınının, ülkesinin Çin ile imzaladığı birinci aşama ticaret anlaşmasının üzerinde herhangi bir olumsuz etki görmediğini vurguladı ancak Covid-19 salgını daha da yayıldığı takdirde durumun değişebileceğine dikkat çekti.

24.02.2020 Cuma 15:32

Güncelleme : 25.02.2020 Cuma 11:54

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmesinde de, Covid-19 salgınının küresel ekonomiye etkileri konusunda öngörüde bulunmak için hala çok erken olduğuna işaret etti ve resmin tam olarak görülebilmesi için daha birkaç haftaya gereksinim olduğunu söyledi.

Riyad'daki G-20 Zirvesi sırasında da, CNBC'nin sorularını yanıtlayan Mnuchin "Sanırım, virüsün nasıl yansıyacağını görebilmek için, iyi istatistiksel verilere ulaşabilmek için, üç ya da dört haftaya daha gereksinim var" dedi.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyon Başkan Yardımcısı Ning Jizhe, geçen ay Davos'ta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmasına ilişkin ikinci aşama müzakereleri için henüz bir tarih belirlenmediğini söyledi. Ning, Davos'ta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Bu aşamada, birinci aşama anlaşmanın uygulamaya geçilmesine odaklanmış durumdayız" dedi.
"
En Çok Okunan Haberler

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

ABD`de büyüme beklentileri karşılamadı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolarda son durum ne?