ABD’de işletmeler enflasyonda çözüm istiyor

ABD`de küçük işletme sahipleri 2024 başkan adaylarından enflasyon sorununu çözmelerini istiyor.

08.05.2024 Cuma 10:04

Güncelleme : 09.05.2024 Cuma 09:19

ABD'li küçük işletme sahipleri Kasım ayında oy kullanmayı planlıyor, ancak çoğu kampanya sürecinde şu ana kadar duyduklarından memnun değil ve muhtemel adaylar Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump'ın ele almasını istedikleri en önemli konuya odaklanmış durumda.

Goldman Sachs'ın yakın zamanda gerçekleştirdiği 10.000 Küçük İşletmenin Sesi adlı ankete katılanların %96'sı başkanlık seçimlerinde kesinlikle ya da muhtemelen oy kullanacaklarını belirtirken, %20'si hangi adaya oy verecekleri konusunda kararsız olduklarını ifade etti.

Küçük işletme sahiplerinin çoğunluğu başkan adaylarının küçük işletmelerle ilgili konular hakkında yeterince konuşmadığını düşünmekte, adayların küçük işletmelerle ilgili konulara değinme biçiminden memnun olmadığını söyleyenlerin oranı %55 iken memnun olduğunu söyleyenlerin oranı %27 oldu.

İşletme sahiplerinin yüzde 78'i, 2024 seçimlerinde nasıl oy kullanacaklarına karar verirken adayların küçük işletmelerle ilgili politikalarının önemli bir faktör olduğunu belirtti. Katılımcılar adaylar tarafından yeterince ele alınmadığına inandıkları çeşitli konulara dikkat çekti.

Küçük işletme sahiplerinin adaylardan en çok duymak istedikleri konu enflasyon ve %73'ü artan fiyatlar sorununun adaylar tarafından yeterince ele alınmadığını belirtti.

Katılımcıların %71'i, üç ay öncesine kıyasla işletmeler üzerindeki enflasyonist baskıların arttığını ve %49'u da bu süre zarfında mal veya hizmet fiyatlarını artırmak zorunda kaldıklarını ifade etti.


"
En Çok Okunan Haberler

Borsada yatırımcı sayısında artış devam etti

`Hedefimize ulaşmakta kararlıyız`

1. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı

Piyasa katılımcıları anketi yayımlandı

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete`de

Konut satışları azaldı

Tesla, Berlin`deki fabrikasını genişletiyor

`Enflasyon yüzde 2 hedefine doğru ilerleyecek`

Altın, gümüş ve platinde yükseliş bekleniyor

BYD Electronic, Hang Seng Endeksi`ne eklenecek

`Haziranda faiz indirimi uygun olabilir`

ABD enerji üretim kapasitesini yüzde 80 artıracak

`Faiz indirmeden önce birkaç veriye ihtiyaç var`

Çin`in tüketim ve yatırımları yavaşladı

`Piyasa yumuşak iniş konusunda fazla iyimser`

Ping An, HSBC`deki payını azaltacak

Merkez Bankası`nın rezervleri yükseldi