Alman sanayicilerden hükümete `virüs` çağrısı

Almanya`da sanayiciler tarafından, Alman hükümetine koronavirüsün yayılmasına karşı "acilen" harekete geçme çağrısı yapıldı.

24.02.2020 Cuma 17:36

Güncelleme : 25.02.2020 Cuma 12:37

Alman Sanayi Federasyonu'ndan (BDI) yapılan açıklamada, küresel ekonomi üzerindeki belirsizlikler nedeniyle Alman ekonomisinin bu yıla "zayıf" başladığı hatırlatılarak, şimdi de Alman şirketlerinin koronavirüs salgınının baskısı altında olduğu belirtildi.

BDI Genel Müdürü Joachim Lang, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Almanya’da sanayicilerin, Alman hükümetini koronavirüsün yayılmasına karşı harekete geçmeye çağırdığını aktararak, “Federal hükümetin koordineli ekonomi politikası gerekli.” ifadesini kullandı.

Lang, koronavirüs konusunda, halkın sağlığının korunmasına ek olarak, politikacıların artık ekonomik kriz yönetimine odaklanması gerektiğinin altını  çizerek, “Virüsün kapsamı ve süresi hakkında şu anda değerlendirilme yapılamaz. Ekonomi ciddi sonuçları olabilecek bir riskin altında.” değerlendirmesinde  bulundu.

Alman hükümetinin büyümeyi teşvik etmek için bazı ekonomik politikalar  geliştirmesini isteyen Lang, “Küresel piyasalardaki büyük belirsizlikler  nedeniyle, Alman ekonomisi yeni yıla zayıf bir şekilde başladı. Koronavirüs  salgını, şirketlerimiz üzerindeki baskısını artırıyor.” yorumunu yaptı.

Lang, koronavirüsün etkilerinin, küresel ekonomide ve ihracata dayalı  Alman sanayisinde "açıkça" hissedildiğini belirterek, "Çin'de 5 binden fazla  Alman şirketinin tedariki, üretimi ve satışı ciddi şekilde kısıtlanmış durumda. Önümüzdeki haftalarda, Almanya'daki otomotiv, elektronik, ilaç ve kağıt gibi bazı sektörler, Uzak Doğu'dan yapılan teslimatlarda dar boğaz bekliyor."
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de büyüme beklentileri karşılamadı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

BlackRock`ın Bitcoin ETF`ine para girişi durdu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

UBS`ten paladyum tahmini

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma

Meta`nın gelir ve karı beklentileri aştı

Güney Kore ekonomisi büyüdü

ABD`de sondaj kule sayısı azaldı

Konut fiyatları şubatta arttı

Kısa vadeli dış borç stoku geriledi