Altın fiyatlarında sert kayıp

Geçen hafta cuma günü rekor kıran altın fiyatlarında yeni haftanın ilk iki işlem gününde aşağı yönlü seyir dikkat çekti. Peki altın fiyatlarındaki gerilemenin sebebi ne? İşte detaylar...

23.04.2024 Cuma 09:20

Güncelleme : 23.04.2024 Cuma 17:49

İsrail ile İran arasında yaşanan çatışmaların bölgede jeopolitik riskleri körüklemesiyle birlikte geçtiğimiz hafta cuma günü altın fiyatları tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra gerilemişti. Ons altın 2417 doları görürken, gram altın 2552 lira ile tüm zamanların rekorunu kırmıştı. 

Yeni haftanın ilk iki işlem gününde ise altın fiyatlarındaki sert düşüş dikkat çekti. İsrail, İran çatışmalarının daha fazla şiddetlenmemesi ve bölgede tansiyonun düşmesiyle birlikte güvenli liman altında sert satışlar görüldü.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Özellikle savaş dönemlerinde altın riskten kaçan yatırımcılar için bir güvenli liman görevi görürken, risklerin azalması yatırımcıların altına yönelimini azaltıyor. Jeopolitik gerilimin azalmasıyla birlikte yeni haftada altın fiyatlarında sert kayıp dikkat çekiyor. 

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Dün 2324 dolar seviyesine kadar gerileyen ons altın bugün sabah saatlerinden itibaren satış baskısı altında kaldı. Akşamüzerine doğru toparlanan ons altın şu sıralarda 2328 dolar seviyesinden işlem görüyor.

GRAM ALTINDA SON DURUM NE?

Ons altında gerçekleşen sert satış baskısı yurt içinde gram altın fiyatını aşağı yönlü etkiledi. Dün 2427 lira seviyesine kadar gerileyen gram altın günü 2432 liradan kapatmıştı. 

Haftanın ikinci işlem gününe 2432 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda hafif yükselerek 2435  liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2401 lira, en yüksek ise 2449 lira seviyeleri test edildi. 

Dolar ve euroda son durum ne?

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak