Altın haftayı yükselişle tamamlamaya yöneldi

Son günlerde altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi. Ons altın 1840 doların üzerine çıkarken, gram altın 950 liraya dayandı. Böylelikle altın fiyatları haftayı yükselişle tamamlamaya yöneldi. İşte detaylar...

20.05.2022 Cuma 09:09

Güncelleme : 20.05.2022 Cuma 18:00

Küresel çapta artan enflasyonla beraber merkez bankalarının parasal sıkılaşmaya gitmesi ekonomilerin resesyona gireceği endişesini yarattı. Son dönemde yatırımcıların güvenli liman olarak görülen altına yöneldiği görülüyor. 

ONS ALTINDA DOLAR ETKİSİ 

Geçtiğimiz hafta cuma günü 105.005’i aşarak 20 yılın zirvesini gören dolar endeksi bu hafta 102.657 seviyesine kadar geriledi. Doların küresel çapta düşüşü ons altının yükselmesinde etkili oldu. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Haftaya 1811 dolardan başlayan ons altın perşembe günü 1849 dolara kadar yükselerek haftalık bazda zirveyi gördü ve günü 1842 dolardan tamamladı. 

Bugüne 1841 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre gerileyerek 1836 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1836 dolar, en yüksek ise 1849 dolar seviyeleri görüldü. 

GRAM ALTINDA SON DURUM NE?

Yurt içinde ise gram altın fiyatında 6 gündür yükseliş görülüyor. Ons altının yönünü yukarı çevirmesi ve dolar kurunun yükselmesi gram altının primli seyretmesine neden oluyor. 

Haftaya 902 liradan başlayan gram altın bugün 949 liraya kadar çıkarak 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Gram altın şu dakikalarda 937 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 937 lira seviyesi görüldü.


"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de büyüme beklentileri aştı

Merkez Bankası`nın rezervleri azaldı

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında gerileme devam ediyor

Bitcoin ETF`lerine sermaye girişi sürüyor

Citi, Çin için büyüme tahminini yükseltti

Ekonomik güven endeksi arttı

`Faiz indirmek için acelemiz yok`

S&P, ABD`nin notunu teyit etti

BoE üyesinden faiz uyarısı

`Yen, dolar karşısında güçlenecek`

Avustralya`da açık iş sayısı geriledi

`Hızlı faiz artırımına ihtiyaç yok`

Nikkei Endeksi yüzde 1`den fazla düştü

İngiltere`nin otomobil üretimi büyüdü

ABD`de sondaj kule sayısı arttı

Yabancılar Japon tahvili sattı