`Doğal Gaz Piyasası Haftalık Ürünler` hizmeti 1 Haziran`da işleme açılıyor

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) tarafından, doğal gaz piyasa katılımcılarının günlük spot işlemlerine benzer şekilde ticaret gerçekleştirebileceği "Doğal Gaz Piyasası Haftalık Ürünler" hizmetinin, 1 Haziran 2020’de işleme açılacağı duyuruldu.

23.05.2020 Cuma 11:23

Güncelleme : 26.05.2020 Cuma 11:02

EPİAŞ'ın web sitesinde yayımladığı açıklamaya göre, katılımcılar için  ayrı bir kayıt süreci ve kullanıcılar için ayrı bir yetkilendirme işlemine gerek  kalmaksızın haftalık ürünlerle doğrudan işlem yapılabilecek.

EPİAŞ’ta, söz konusu uygulamayla birlikte piyasa katılımcılarına, daha  uzun bir döneme yayıldığı için dengesizlikleri esnek bir şekilde yönetebilme  fırsatı sunulacak.

Günlük spot ürün yanında, 7 güne varan teslimatlı "Haftalık Ürünler"  seçeneğiyle katılımcılara ticaretlerini düzenleme imkanı sağlanacak. Ayrıca,  analiz ve tahmin çalışmalarıyla da fiyat avantajlarından yararlanabilme imkanı  sunulmaya başlanacak.

Böylelikle, doğal gaz piyasa katılımcılarının günlük spot işlemlerine  benzer şekilde ticaret gerçekleştirebileceği "Doğal Gaz Piyasası Haftalık  Ürünler" hizmeti, 1 Haziran 2020 itibarıyla HS – hafta sonu (2 gün), HI – hafta  içi (5 gün) ve HT – hafta tümü (7 gün) için yapılabilecek.
"
En Çok Okunan Haberler

Kısa vadeli dış borç stoku geriledi

Konut fiyatları şubatta arttı

Sektörel güven endeksleri açıklandı

Kapasite kullanım oranı azaldı

`ECB enflasyonun hedefe döndüğüne ikna olmalı`

Reel Kesim Güven Endeksi belli oldu

`Faiz indirimi uzakta`

BoJ enflasyona odaklanacak

Visa tahminleri aşan kar açıkladı

API petrol stokları geriledi

Tesla`nın ilk çeyrek net geliri düştü

Avustralya`da enflasyon beklentileri aştı

SoftBank, 960 milyon dolar yatırım yapacak

Bakır, doların gevşemesiyle yükseldi

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kaç liradan işlem görüyor?

Borsa güne yükselişle başladı