Piyasaların Fed faiz beklentileri tersine döndü

Piyasaların ABD Merkez Bankası`nın (Fed) haziran ayında faizleri artıracağına dair beklentileri hafta başında hızlı bir şekilde yükselmişti fakat yeni koronavirüs varyantıyla ilgili haberler sonrasında faiz beklentileri tersine döndü.

26.11.2021 Cuma 15:54

Güncelleme : 29.11.2021 Cuma 14:20

Piyasalar, yeni koronavirüs varyantı endişeleriyle beraber Fed’in faizleri indirmekte hızlı davranmayacağını fiyatlamaya başladı.

Yatırımcılar hafta başında Fed’in 25 baz puanlık ilk faiz artırımının eylülden ziyade haziranda gerçekleşeceğini fiyatlamaya başladıktan sonra eylül ve aralıkta da faiz indirimleri geleceğine dair pozisyonlarını artırmışlardı.

Bloomberg’in vadeli piyasalardaki fiyatlamaları kullanan tahmin modeline göre, gelecek yıl haziran ayında faizlerin artırılacağına yönelik pozisyonlar cuma günü sert bir şekilde geriledi.

Güney Afrika’da görülen yeni koronavirüs varyantı küresel piyasalarda hızlı bir likidasyona neden olurken kripto para piyasalarındaki düşüşün de bu likidasyondan kaynaklandığı düşünülüyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yeni bir varyantı araştırıyor. Daha fazla veri gerekiyor ancak şimdi önlem alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarın öğleden itibaren 6 Afrika ülkesinin kırmızı listeye ekleneceğini ve uçuşların geçici olarak askıya alınacağını belirten Javid, İngiltere yolcularının da karantinaya alınması gerektiğini belirtti.


"
En Çok Okunan Haberler

`Yatırımcılar Euro Bölgesi hisselerine yöneldi`

Net UYP açık verdi

Türkiye`ye en fazla yabancı yatırım Hollanda`dan

Japonya negatif faiz politikasına son verdi

Citi`den petrol tahmini

`ECB haziranda faiz indirimini görüşmeye hazır`

Bitcoin spot ETF`lerinden 154 milyon dolar çıktı

Japon bankalar faizi yükseltebilir

Çinli enerji devi çalışanlarını işten çıkaracak

ABD`de haftalık çelik üretimi geriledi

İtalya tahvil ihracı için bankalara yetki verdi

Rekabet Kurulu`ndan META`ya tedbir kararı

Ocak ayında konut fiyatları arttı

Çin`in sanayi üretimi büyüdü

`ABD Hazine tahvili getirileri daha da düşebilir`

Altın fiyatlarında son durum ne?

Dolar bugün kaç TL?