Türkiye ile Venezuela Arasındaki Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması onaylandı

Türkiye ile Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti arasında 17 Mayıs 2018`de imzalanan Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması`nın her iki ülkedeki onay süreci tamamlandı.

04.07.2020 Cuma 10:10

Güncelleme : 06.07.2020 Cuma 09:17

Türkiye'nin Karakas Büyükelçiliğinden edinilen bilgiye göre,  anlaşmanın, her iki ülkede 21 Ağustos'ta yürürlüğe gireceğini bildiren diplomatik  notalar, Venezuela Dışişleri Bakanlığının başkent Karakas'taki tarihi binası Casa  Amarilla'da gerçekleştirilen törenle teati edildi.

Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu'nun katıldığı  törende, Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ve Bakan yardımcıları Yvan Gil  ile Ramon Gordils de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas  Maduro'nun ortak girişimleriyle başlatılan ve iki ülke ilgili makamlarının yoğun  çalışmaları sonunda imzalanan anlaşma, Türkiye ile Venezuela arasındaki ticaret  ile yatırım ilişkilerinin niteliğini belirleyecek bir dizi uluslararası  anlaşmadan ilkini teşkil ediyor.

TÜRKİYE VE VENEZUELA EKONOMİLERİ BİRBİRLERİNİ TAMAMLIYOR

Törende konuşan Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza, Venezuela'da  yaşanan bu zor günlerde, iki ülke cumhurbaşkanlarının girişimleri sonucunda böyle  bir anlaşmanın yürürlüğe girmesinin Venezuela için büyük anlam ifade ettiğini  belirtti.

Anlaşmanın her iki ülkenin ekonomileri bakımından önemli fırsatlar  sağlamasını beklediklerini belirten Arreaza, Türkiye ve Venezuela ekonomilerinin  rekabet halinde değil, aksine yapıları itibarıyla birbirini tamamlayıcı  niteliklere haiz olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Mütevellioğlu ise 21 Ağustos'ta resmen  yürürlüğe girecek olan anlaşmanın, Türkiye ile Venezuela arasındaki ekonomik  ilişkilerin yasal zeminini güçlendireceğini söyledi.

Belirlenen takvim çerçevesinde, çok sayıda üründe gümrük vergilerinin  aşamalı olarak kaldırılacağını ve ticari prosedürlerin kolaylaştırılacağını  kaydeden Mütevellioğlu, taraflar arasındaki ticaretin, ikili anlaşmalar ve  uluslararası ticaret düzenlemeleri çerçevesinde belirlenen kurallara uygun  şekilde, "kazan-kazan" ilkesi çerçevesinde sürdürülmesinin önemine işaret etti.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de büyüme beklentileri karşılamadı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

BlackRock`ın Bitcoin ETF`ine para girişi durdu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

UBS`ten paladyum tahmini

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma

Meta`nın gelir ve karı beklentileri aştı

Güney Kore ekonomisi büyüdü

ABD`de sondaj kule sayısı azaldı

Konut fiyatları şubatta arttı

Kısa vadeli dış borç stoku geriledi