Yapı Kredi ile ilgili Koç Holding`den yeni açıklama

Koç Holding, Yapı Kredi`deki paylarının satışıyla ilgili görüşmelere ilişkin basında verilen detayların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

22.05.2024 Cuma 09:49

Güncelleme : 23.05.2024 Cuma 09:56

Daha önce Yapı Kredi'deki paylarının satışı için görüşmeler yapıldığını belirten Koç Holding, yeni açıklamasında işlemin detaylarına ilişkin basında çıkan bilgilerin doğru olmadığını söyledi.

Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Basın-yayın organlarında bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair çıkan haberlere ilişkin olarak 21.05.2024 tarihli açıklamamızda özetle; konuyla ilgili ön görüşmelerin devam etmekle birlikte Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmadığı kamuya açıklanmıştır.

"BİLGİLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Bu açıklama sonrasında da medyada konuyla ilgili farklı haber ve yorumlar ile yatırımcı soruları devam etmiş olup, söz konusu haberlerde işlemin detaylarına ilişkin olarak verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili somut gelişme olması halinde ilgili düzenlemeler uyarınca yatırımcılarımız ile paylaşılacak olup, Şirketimiz tarafından yapılan açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemesini önemle hatırlatırız."


"
En Çok Okunan Haberler

Kartlarla yapılan toplam ödeme tutarı arttı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Almanya için büyüme tahmini yükseltildi

Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı

Ücretli çalışan sayısı arttı

Hizmet üretim endeksi yükseldi

`Kamu yatırımları çok önemli`

UBS, Pekin destekli fonla görüşmelere başladı

Arjantin`de enflasyon geriledi

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

ABD`de ÜFE beklentilerin altında kaldı

Kısa vadeli dış borç stoku yükseldi

Konut satışları azaldı

`Fed yılı faiz indirimi yapmadan tamamlayabilir`

`Döviz piyasasının istikrarı korunacak`

Pimco, BoJ`dan 2 faiz artırımı bekliyor

OECD bölgesinde işsizlik değişmedi