1 milyona odaklandı, 50 bin lira kazandı

“Türkiye’nin yüzde yüz yerli bilgi yarışması” sloganıyla TRT1’de yayınlanan Altın Petek’in son bölümüne Fırat Menderes Zengin’in iddiası damga vurdu.

07.12.2016 Cuma 10:19

Güncelleme : 07.12.2016 Cuma 11:18

Oyuncu Engin Hepileri’nin sunumuyla yarışmacıların bilgisine ve ilgisine göre ödül kazandığı Altın Petek Bilgi Yarışması’nın dün yayınlanan bölümünde Fırat Menderes Zengin’in iddialı ilerleyişi geceye damga vurdu. Peteklerde çapraz ilerleyerek soruları cevaplayan Zengin, 1 milyona 4 soru yaklaşmayı başardı. 100 bin TL’lik soruyu gören yarışmacı garantilediği 50 bin TL ile yarışmayı tamamladı.

100 BİNİ GÖRDÜ 50 BİNİ ALDI

TRT 1 ekranlarının sevilen bilgi yarışması Altın Petek’te dün akşam Fırat Menderes Zengin rüzgarı vardı. Yarışmaya iddialı bir başlangıç yapan Zengin, sorulara getirdiği yorumlar ve şıklar arasındaki değerlendirmeleriyle fark yarattı.

Yarışma esnasında çok fazla risk alamadığını belirten Zengin, 1 milyona dört soru kala Altın Petek’e ulaştı ve 100 bin lira değerindeki Altın Petek sorusunu gördü. Ancak bu soruya yanlış cevap vererek daha önce garanti altına aldığı 50 bin liralık ödül ile yarışmaya veda etti.

Fırat Menderes Zengin ödülü kazandıktan sonra şöyle dedi: “Yarışmaya gelmeden önce petek tablosundan uzun yolu tercih edip on beş sorunun tamamını cevaplayarak 1 milyon lirayı görmeyi hedeflemiştim buradan en az 30 bin lirayla ayrılacağımı düşünüyordum.”

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak