13 milyar dolara almıştı! Tek tek kapatıyor

2017 yazında 13.7 milyar dolar karşılığında sağlıklı gıda perakendecisi Whole Foods`u satın alan elektronik ticaret devi Amazon bazı şubeleri kapatma kararı aldı. Şirket ayrıca ABD`de 9 eyalette de Amazon Fresh teslimatlarını durdurdu.

08.11.2017 Cuma 10:26

Güncelleme : 08.11.2017 Cuma 12:24

Amazon, geçen yaz 13.7 milyar dolara satın aldığı Whole Foods'un 9 mağazasının bulunduğu Britanya'daki Giffnock, East Renfrewshire ve Cheltenham şubelerini kapatma kararı aldı.

Endüstri uzmanları kapatmanın küçülme olmadığını stratejik bir karar olduğunu vurguluyor. Grocery Insight'tan Steve Dresser bu mağazaların lojistik ve ulaşımı yaşadığını ve Amazon'un online teslimat bölümü Amazon Fresh içerisinde yer almadığını belirtti.

Amazon Fresh, hâlihazırda Londra, Hertfordshire ve Bedfordshire'da 302 mahalleye teslimat gerçekleştirebiliyor. Firma, geçtiğğimiz günlerde de New Jersey, Delaware, Pennsylvania, California, Maryland, New York, Connecticut, Massachusetts ve Virginia eyaletlerindeki bazı bölgelere verilen Amazon Fresh hizmetini durdurmuştu.

Öte yandan Whole Foods yetkilileri durumun birleşmeyle alakasının olmadığını, yapılan değerlendirmeler sonrasında da çalışanlara yönelik yeni istihdam fırsatları bulunacağını belirtti.

İngiltere;'deki perakende işini genişletmeye çalışan ve Fresh servisine yoğunlaşan Amazon geçtiğimiz günlerde kuzeydeki en büyük zincirlerden biri olan Booths ile işbirliğine gitme kararı da almıştı.


haberturk

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma