170 milyon dolarlık vurgunun faturası kesildi

İtalya`da mahkeme, İtalyan merkezli kripto para birimleri borsası Bitgrail`in kurucusu Fransesco Firano`nun, borsaya geçen yıl düzenlenen ve 170 milyon dolar değerindeki kripto para biriminin çalınmasıyla sonuçlanan saldırıdan sorumlu olduğuna ve Firano`nun söz konusu kaybı karşılaması gerektiğine karar verdi.

29.01.2019 Cuma 11:55

Güncelleme : 30.01.2019 Cuma 09:30

Firano'nun müşterilerine kaybolan varlıklarını iade etmesi talep edilirken, söz konusu saldırıdan etkilenen kişilerin yayınladığı belgelere göre, 21 Ocak tarihli mahkeme kararı Firano'nun kişisel varlıklarına el konulmasına karar verdi. Şu ana kadar aralarında lüks araçların da yer aldığı 1 milyon dolar değerinde varlık ele geçirilirken, Bitgrail hesaplarındaki milyon dolarlık varlıklar da mahkemenin atadığı mütevelli heyetinin yönetimindeki hesaplara taşındı.

Söz konusu olayda mahkeme, Firano'nun Bitgrail kullanıcılarının kişisel anahtarlarına ilişkin güvenlik sorunlarını doğru yönetemediğini ve borsadan izinsiz para çekimi için herhangi bir önlem almadığını belirtti. Belgelerde ayrıca, 170 milyon dolara mal olan saldırıdan günler önce Firano'nun yaklaşık olarak 1.8 milyon dolar değerindeki 230 Bitcoinini borsadan kişisel hesabına aktardığı ve sonrasında The Rock Trading ismindeki başka bir borsaya taşıyarak dijital varlıklarını euroya çevirmeye çalıştığı vurgulandı.

Olayın ardından Firano, söz konusu olayda varlıklarını kaybeden kullanıcılara Bitgrail'in yeniden açılacağını ve Bitgrail Shares isminde yeni bir kripto para birimi piyasaya sürerek kendisine karşı yasal bir işlem başlatmamaları karşılığında kayıplarının yüzde 20'sini telafi edeceğini söyledi. Kullanıcılar teklifi kabul etmezken, mahkeme kararının kripto para birimi kullanıcıları için büyük bir zafer ve kripto para birimi borsası yöneticileri için bir uyarı olduğunu söylediler.
 

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı