`2017`de bütçe fazla verecek`

Başbakan Davutoğlu, "2017`de Türkiye bütçe fazlası veren ülke olacaktır. Türkiye`nin mali ve finansal yapısı Ağrı dağı kadar sağlam ve dirençlidir" de

02.05.2015 Cuma 12:44

Güncelleme : 02.05.2015 Cuma 15:26

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "2017'de Türkiye bütçe fazlası veren ülke olacaktır. Türkiye'nin mali ve finansal yapısı Ağrı dağı kadar sağlam ve dirençlidir" dedi.

1991 seçimlerine giderken verilen popülist vaatlerin Türkiye'yi 1994 ekonomik krizine yönelttiğini belirten Davutoğlu, "28 Şubat'ın getirdiği olumsuz psikolojik atmosfer 3 parti koalisyonunda Türkiye'yi 2001 krizine yöneltti. Son 12 yıl içinde eğer Türkiye, daralan dünya ekonomisine rağmen büyümüşse bunun arkasındaki temel saik demokrasidir ve siyasi istikrardır.

Her ne surette olursa olsun demokrasimize ve özgürlüklere sahip çıkacağız, siyasi istikrarımızı koruyacak şekilde 7 Haziran seçimleri sonrasına hazırlanacağız." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yürütmekte olduğu müzakereler sonucunda inşallah 11 Mayıs'ta Brüksel'de Türkiye ile Avrupa Birliği arasında Gümrük Birliğini Güncelleme Mutabakat Zaptı imzalanacak. Türkiye, Avrupa Birliği'nin Serbest Ticaret Anlaşması karar mekanizmalarına doğrudan müdahil olacak bundan sonra." ifadelerini kullandı. "Hedefimiz ulaştırma alanında duble yollardan otoyola geçişi sağlamaktır" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"İstanbul-İzmir, Ankara-İzmir, İstanbul-Habur arasında, Edirne'den Habur'a kadar bütün hattı otoyollarla geçecek ve Avrupa'yı Asya'ya bağlayan İstanbul Boğazı'nı Mezopotamya ve Hazar'a bağlayan geniş otoyolların yapımını proje kapsamına aldık."

 

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü