3 ülkenin sanayicilerinden AB’ye çağrı

Almanya, Fransa ve İtalya sanayicileri yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle Avrupa Birliği`ne (AB) benzeri görülmemiş "acil" ve "kapsamlı" mali yardım çağrısı yaptı.

12.05.2020 Cuma 13:54

Güncelleme : 13.05.2020 Cuma 10:25

Alman Sanayi Birliği (BDI) tarafından yapılan açıklamada, BDI Başkanı  Dieter Kempf, İtalya Sanayiciler Konfederasyonu (Confindustria) Başkanı Vincenzo  Boccia ve Fransız İşverenler Örgütü (MEDEF) Başkanı Geoffroy Roux de Bezieux’un  ortak açıklama yaparak AB’de güçlü bir dayanışma çağrısında bulunduğu belirtildi.

Ortak açıklamada, Kovid-19 salgınının sosyal, ekonomik ve politik etkileri konusunda derin endişeler taşıdıklarını belirten iş insanları, “Mevcut  durum eşi görülmemiş düzeyde kamu desteğini gerektiriyor.” ifadesini kullandı.

Açıklamada, Kovid-19’dan en fazla etkilenen ülkeler için yüksek  derecede dayanışma ile güçlü bir mali tepkiye ihtiyaç olduğunun altı çizilerek,  AB’ye zor durumda olan şirketler için mali kaynak sunması talebinde bulunuldu.

Birlik içinde özel ve kamu yatırımlarını artırabilmek için Avrupa  Yatırım Bankası (EIB) ve InvestEU  gibi programlarla  kredi imkanlarının  genişletilmesi istenilen açıklamada, AB’den kapsayıcı ve yenilikçi yatırımların  artırılması gerekliliğine vurgu yapıldı.

İş insanlarının ortak açıklamasında, altyapının modernleştirilmesi, dijitalleşme ve gençlerin desteklenmesi için Avrupa hükümetlerinden  sorumluluklarını yerine getirmesi istenilerek, bu desteklerin Avrupa'daki ekonominin yeniden canlandırılması ve sanayinin sürdürebilir kılınması için  kaçınılmaz olduğunun altı çizildi.

 
"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü