300 bin memur tatile çıkıyor!

Kamuda izin yasağının kaldırılması turizm sektöründe büyük sevinçle karşılandı. Tur operatörleri yasağın kaldırılmasıyla birlikte ciddi talep patlaması yaşadıklarını aktarırken, ağustos ve eylülde 300 bin kişinin tatil satın alabileceğini belirtti.

09.08.2016 Cuma 09:26

Güncelleme : 09.08.2016 Cuma 14:35

Kamuda izin yasağının kaldırılması turizm sektöründe büyük sevinçle karşılandı. Turizmciler, erken rezervasyon döneminde uygulanan indirimlerin tekrar kullanılamayacağını ancak ek indirim kampanyası için çalışma başlattıklarını aktardı. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yasak döneminde tur operatörlerinin ortalama yüzde 10 iptal aldıklarını belirterek, "Münferit satın almalarla birlikte yaklaşık 300 bin kişi tatilini iptal etti. Bu kişilerin ağustos ve eylül döneminde tekrar satın alma yapacağını düşünüyoruz" dedi.

MEVCUT FİYATLAR UYGULANACAK

Erken rezervasyonla tatil satın alanlara aynı fiyatların uygulanamayacağını belirten Ayık, şunları anlattı: "Biz izin iptaliyle birlikte hiçbir kesinti yapmadan iadeleri gerçekleştirdik. Bu dönemde tatil alan diğer kişilere adaletsiz bir durumun oluşmaması için mevcut fiyatlar üzerinden bir satış gerçekleştirilecek. Ancak fiyatlarda ciddi artış olmadığı için büyük bir mağduriyet oluşmayacak." Yasağın kalkmasıyla birlikte yoğun bir talep akışı başladığını belirten Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, "Fiyatları aşağıya çekemeyeceğiz ancak kamu personeline ek indirim kampanyası için otellerle görüşmelere başladık" diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak