38 trilyon dolarlık Brexit uyarısı

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, Avrupa Birliği’nin (AB) İngiltere’nin birlikten çıkışına ilişkin gerekli düzenlemeleri yapmaması halinde trilyonlarca sterlinlik derivatif (türev) kontratın riske girebileceğini söyledi.

27.06.2018 Cuma 14:25

Güncelleme : 28.06.2018 Cuma 10:13

Londra’da, İngiltere Merkez Bankası’nda düzenlenen bir toplantıyla ilk  yarı Finansal İstikrar Raporu’nu açıklayan İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, AB’nin İngiltere’nin  kontratlarının devamlılığının sağlanması konusunda gerekli düzenlemeleri yaparak  adım atmasına rağmen, buna AB tarafından henüz karşılık verilmediğini belirtti.

Carney, “AB henüz bu temel konulara ilişkin çözüme işaret etmedi.  Bunun Brexit’in düzgün bir şekilde gerçekleşmemesi halinde kıta üzerinde  finansman imkanı ve maliyetleri alanında etkisi olacaktır. Bu durum özel sektör  tarafından çözülemez.” ifadelerini kullandı.

Türev ve şirket kontratlarına ilişkin gerekli düzenlemelerin  tamamlanması için sadece 9 aylık bir süre kaldığının altını çizen Carney,  şirketlerin kendi başına mevcut sorunları çözemeyeceğini, politika yapıcıların  devreye girmesi gerektiğini söyledi.

BoE verilerine göre halihazırda işlemde olan ve gerekli düzenlemelerin  yapılması halinde riske girecek derivatif kontratların toplam hacmi 29 trilyon  sterlin (38 trilyon ABD doları) seviyesinde bulunuyor.
 

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü