7 ayın en hızlı artışı!

Çin`de otomobil satışları Ekim ayında vergi indiriminin talebi güçlendirmesinin etkisiyle yüzde 11.3 yükseldi

06.11.2015 Cuma 08:44

Güncelleme : 06.11.2015 Cuma 14:26

Çin'de binek oto satışları, hükümetin, dünyanın en büyük otomotiv pazarında talebi canlandırmak için otomobil alımlarında vergiyi düşürmesinin etkisiyle, son yedi ayın en hızlı artışını gösterdi

Bloomberg'de yer alan habere göre, otomobil, SUV ve çok amaçlı araçlarda perakende satışlar geçen ay yüzde 11.3 artarak 1.85 milyon adede çıktı ve bu Mart ayından bu yana en hızlı artışı işaret ediyor. Ocak-Ekim döneminde ise perakende satışlar yüzde 6.4 artışla 16.2 milyon adede tırmandı.

Çin'de 1.6 litre ve daha düşük hacimli motora sahip araçlarda vergiler gelecek yılı sonuna kadar yüzde 5 indirilmişti. Çin'in küresel finan krizinin tam ortasında açıkladığı teşvik tedbrileri dahilinde uyguladığı otomobil alım sübvansiyoları, bu ülkede araç satışlarının 2009 yılında ABD'yi geçmesini sağlamıştı. Bu defa teşvik, yaz stoklarının artması ve yavaşlayan büyümenin oto satışlarını olumsuz etkilemesi ile birlikte, otomotiv sektörü birliğinin lobi çalışmalarının ardından geldi.

Taipei'de Yuanta Securities Co. Ltd.  analisti Claire Su, "Ekim ayında çifte bonus etkisini hissettik," dedi ve "Otomobil üreticileri satışları artırmak için iskontolara gidiyor ve vergi idnirimi diğer bonus. Otomobil talebindeki toparlanma muhtemelen dördüncü çeyrekte sürecek ve gelecek yılın ilk çeyreğine sarkacak" şeklinde görüş bildirdi.

Hyundai Motor Co.'nun Beijing'deki bayii Li Chunpei, birkaç durgun aydan sonra, vergi indiriminin satışları yoğunlaştırdığını kaydetti.

"
En Çok Okunan Haberler

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?