88 yıllık İngiliz devini Türk şirket kurtaracak!

İngiltere’nin en büyük perakende şirketlerinden olan ve iki hafta önce kayyuma devredilen 88 yıllık British Home Stores’a (BHS) bir Türk işadamı talip oldu.

16.05.2016 Cuma 09:00

Güncelleme : 16.05.2016 Cuma 11:03

İngiltere’nin en büyük perakende şirketlerinden olan ve iki hafta önce kayyuma devredilen 88 yıllık British Home Stores’a (BHS) bir Türk işadamı talip oldu.

İşadamı Cafer Mahiroğlu, İngiltere’nin en büyük kadın giyim devlerinden Select’i de 2007 yılında satın alarak batmaktan kurtarmıştı.

Günlerdir İngiltere ve Avrupa medyasını meşgul eden BHS, mali açıdan yönetilemeyecek hale gelince nisan ayının son haftasında kayyuma devredilmişti. İngiltere Parlamentosu’nda da tartışma konusu olan şirketin batması halinde binlerce çalışanı işsiz kalacak. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan çelik sektöründeki krizle birlikte binlerce çalışanın işini kaybetme olasılığı doğmuştu.

Kapalı zarf usulü ile satışa çıkarılan ve yeni sahibini arayan firmaya talip olan Sivaslı Türk işadamı Cafer Mahiroğlu, IKEA ile yarışıyor. Yarışa katılan firmalardan 30’u daha önce elenmişti.

88 yıllık şirket, Mahiroglu tarafından satın alınırsa, bunun Türk giyim ve mobilya sektörü için doping olacağı düşünülüyor. Ülke genelinde 164 mağazası ve 11.000 çalışanı olan BHS’nin sahibi Dominic Chappell, 24 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada mağaza zinciri için gerekli finansmanı sağlayamadıklarını ve bu sebeple kayyuma devredildiğini duyurmuştu.

Firmanın 1,3 milyar Sterlin değerinde borcu ve 571 milyon Sterlin değerinde emeklilik fonu açığı olduğu bildirildi.

MAHİROĞLU 2007 YILINDA DA SELECT’İ KURTARMIŞTI

BHS’i satın almak için teklif veren ve dünya devi IKEA ile birlikte son tura kalan Türk işadamı Cafer Mahiroğlu, 2007 yılında da finans kirizi sebebiyle iflas eden kadın giyim devi Select’i satın alarak kurtarmıştı.

İngiltere genelinde 200’den fazla mağazaya sahip olan dev kadın giyim markası Select’i Türk markası haline getiren Mahiroğlu, İngiltere’deki en büyük Türk girişimci olarak biliniyor.

BHS’nin Türk işadamı tarafından satın alınması halinde, Türkiye’nin giyim, ev tekstili ve mobilya sektörleri için de büyük bir firsat ortaya çıkacak. İstihdam ve ihracat katkısı yanında, BHS Türk markalarının dünyaya tanıtılması için büyük katkı sağlayacak.

Çoğunluğu Avrupa ülkelerinde olmak üzere toplam 164 mağazası olan BHS’nin kapalı iş alanı toplam 8 milyon metrekareyi buluyor.

"
En Çok Okunan Haberler

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu? 

Borsa güne yükselişle başladı