AB, ABD`nin vergi kararından muaf tutulmak istiyor

Avrupa Birliği Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, ABD`nin ithal çelik ve alüminyuma ilave gümrük vergileri uygulama kararına ilişkin, "AB, ABD`nin yakın müttefiki ve AB`nin bu tedbirlerin dışında tutulması gerektiği görüşünü sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

09.03.2018 Cuma 09:29

Güncelleme : 09.03.2018 Cuma 17:01

Malmström, ABD Başkanı Donald Trump'ın ithal çelik ve alüminyuma  sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 ilave gümrük vergisi uygulanması kararını  imzalamasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
 
Avrupa Birliği'nin (AB), ABD'nin yakın müttefiki olduğunu belirten Malmström, "AB'nin  bu tedbirlerin dışında tutulması gerektiği görüşünü sürdürüyoruz."  değerlendirmesini yaptı.
 
Trump tarafından gümrük vergileriyle ilgili müzakereleri yürütmek  için görevlendirilen ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'la yarın Brüksel'de  görüşeceğini aktaran Malmström, durumu ilerleyen günlerde netleştirmeye  çalışacağı bilgisini verdi.
  
ABD'ye ticaret ve askeri alanlarda adil davranan "gerçek dostlara"  büyük esneklik gösterileceğini açıklayan ABD Başkanı Trump, Kanada ve Meksika'nın  devam eden Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) müzakereleri nedeniyle  şu an için söz konusu vergilerden muaf tutulacağını bildirmişti.
 
ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma ek gümrük vergileri getirileceğini  duyurması üzerine AB, ABD'nin bölgeye yaptığı ihracata karşı önlemler alınacağını  duyurmuştu.
 
AB, ABD'ye yanıt olarak yüzde 25 gümrük vergisi uygulamayı planladığı  ürün listesi hazırlığına başlamıştı. Bu listede fıstık ezmesi, kot pantolon,  motosiklet, nevresim, ruj, çelik gaz tankı, haddelenmiş çelik, boru, tüp, ızgara,  lavabo, vantilatör, merdiven, yat, barbunya, pirinç, viski, yaban mersini,  portakal suyu, tütün, puro gibi ürünlerin yer alması bekleniyor.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü