AB, Rusya`ya yaptırımları 6 ay uzatıyor

Avrupa Birliği Ukrayna`yı istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle Rusya`ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay daha uzatmaya karar verdi.

29.06.2018 Cuma 10:16

Güncelleme : 29.06.2018 Cuma 12:43

Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını 28-29 Haziran'da  Brüksel'de bir araya getiren Liderler Zirvesi hakkında açıklamalarda bulunan üst  düzey bir AB yetkilisi, Rusya'nın Ukrayna'yı istikrarsızlaştırması nedeniyle  AB'nin uygulamakta olduğu ekonomik yaptırımların uzatılması kararı alındığını  açıkladı.
 
EKONOMİK YAPTIRIMLAR
 
Rusya, 18 Mart 2014'de Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni ve Sivastopol  şehrini yasa dışı ilhak etmişti. Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve  Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylardan sonra Avrupa Birliği, ABD ve bazı ülkeler  Rusya’ya ekonomik yaptırım uygulamaya başlamıştı.
 
AB, Rusya’ya ekonomik yaptırım kararını ilk olarak 2014 yılında  almıştı. Uzatılan ekonomik yaptırımlar uyarınca AB üyesi 28 ülke, Rusya'ya silah  satışı yapmıyor. Yaptırımlarla, Rusya'nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan  bazı teknolojileri, AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor. Ayrıca Rus kamu  bankaları Avrupa'da finans sektöründen dışlanıyor.
 
Özellikle ticaret ve yatırımlara yönelik kısıtlamaları içeren  yaptırımlar, her 6 ayda bir uzatılıyor. Mevcut yaptırımların süresi 31 Temmuz  2018'de son buluyordu.
 
AB'nin mal varlığı dondurma ve seyahat yasağından oluşan ilave  yaptırımları da pek çok Rus ve ayrılıkçı üst düzey görevliyi kapsıyor.

"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı