AB Komisyonu dev birleşmeye izin vermedi

Avrupa Birliği Komisyonu, Londra Borsası ve Deutsche Börse`nin 29 milyar euroluk birleşme teklifine tekel oluşturacağı gerekçesiyle onay vermedi.

29.03.2017 Cuma 13:16

Güncelleme : 30.03.2017 Cuma 09:32

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Londra Borsası (LSE) ve Deutsche Börse arasındaki 29 milyar euroluk birleşmeye finansal piyasalarda tekel  oluşacağı gerekçesiyle izin vermedi.

AB Komisyonu Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager, Brüksel’de  düzenlediği basın toplantısında, Londra Borsası ve Deutsche Börse arasındaki 29 milyar euroluk şirket birleşmesine onay verilmediğini duyurdu.

Avrupa ekonomisi için iyi işleyen finansal piyasaların çok önemli  olduğunu vurgulayan Vestager, finansal piyasaların rekabetçi olarak çalışmasının  bütün ekonomiye fayda sağladığını kaydetti.

'KAYGILARIMIZ ÇOK CİDDİ'

Vestager, Avrupa'daki mevcut finansal piyasaların az sayıda büyük  oyunculardan meydana geldiğini belirterek, "Kaygılarımız çok ciddi. Londra  Borsası ve Deutsche Börse aynı hizmetleri sunuyor. AB'de birleşmelerin rekabeti  zayıflatmaması gerekiyor. Biz önerilen tekliflerle söz konusu birleşmeyi kabul  edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Birleşme konusunda yapılan incelemelerde sabit gelir takas odası  işlemlerinin endişeye neden olduğunu vurgulayan Vestager, "Taraflar, bizim  rekabet kaygılarımız karşısında uygun çözüm önerileri ortaya koyamadıkları için  AB Komisyonu bu birleşme teklifine izin vermemeye karar verdi." diye konuştu.

Geçen yıl mart ayında Deutsche Börse ve Londra Borsası, birleşme  konusunda anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

AB'de faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir  durum olup olmadığını veya bir şirket birleşmesinin piyasalara etkilerinin ne  olacağını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor. Komisyon, söz konusu  incelemede rekabete aykırı bir durum tespit ederse buna yönelik tedbirler alabiliyor ve şirket birleşmelerini engelleyebiliyor.

"
En Çok Okunan Haberler

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsa yeni güne rekorla başladı