AB seyahat listesini daralttı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle mart ayında sınırlarını kapatan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, seyahat kısıtlamalarının kaldırıldığı ülkeler listesini daralttı.

30.07.2020 Cuma 17:32

Güncelleme : 31.07.2020 Cuma 13:12

AB Konseyi, üçüncü ülkelerden zorunlu olmayan seyahat kısıtlamalarının  kaldırılmasının tavsiye edildiği ülkeler listesini güncelledi.

Listeye göre, salgın tedbirleri kapsamında mart ayında kapatılan  AB'nin dış sınırları, önceki listede olduğu gibi Avustralya, Kanada, Japonya,  Gürcistan, Fas, Yeni Zelanda, Ruanda, Güney Kore, Tayland, Tunus ve Uruguay'a  kademeli olarak açılacak.

AB ülkelerinin vatandaşlarına seyahat izni vermesi halinde Çin'e de  kısıtlama uygulanmayacak. Önceki listede seyahat kısıtlamasının kaldırılması tavsiye edilen  Cezayir'e ise AB sınırları yeniden kapatılacak.

Türkiye, ABD, Rusya, Brezilya, Hindistan, Sırbistan ve Karadağ gibi  ülkelere AB ülkelerinin seyahat kısıtlamaları devam edecek. Öte yandan, söz konusu liste, ülkelerdeki Kovid-19 durumuna ve vaka  sayısına göre tekrar güncellenecek.

AB, mart ayında salgının yayılmasını engellemek için 27 üye ülkenin  yanı sıra Schengen bölgesinin parçası olan İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve  İsviçre'ye zorunlu olmayan seyahatlere kısıtlamalar getirmişti.

Üye ülkeler için bağlayıcılığı bulunmayan liste, tavsiye niteliği  taşıyor. Bilimsel verilere dayanarak hazırlandığı iddia edilen listenin siyasi  olduğu ve objektif kriterlere dayanmadığı eleştirileri de yapılıyor.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı