AB ve Yunanistan sessiz bir diplomasi yürütüyor

AB ve Yunanistan, Pazartesi günü yaoılacak zirve öncesinde sessiz bir diplomasi yürütüyor.

20.06.2015 Cuma 10:12

Güncelleme : 20.06.2015 Cuma 17:18

Avrupa Birliği liderleri ve Yunanistan’ın kreditörleri, temerrüde düşme tehlikesi ile karşı karşıya olan ülkeye finansal yardımın serbest bırakılması için yapılacak toplantılar öncesinde, perde arkasında heyecanlı bir üst düzey diplomasi yürütüyor.

Piyasaların kapanması ile birlikte hafta sonu Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nde ayrılmasını engellemeye çalışan müzakereciler için iyi bir fırsat. Müzakereciler, Pazartesi acil olarak yapılacak AB liderleri zirvesi öncesinde yol haritası çıkarmaya çalışıyorlar. Ödemelerin yapılması için son tarih olan 30 Haziran’ın yaklaşması ile birlikte Yunanistan’ın anlaşma sağlamak için zamanı gittikçe daralıyor. Yunanistan’ın kreditörlerle emekli maaşları, satış vergisi ve bütçe açığı hedefi ile ilgili yaşadığı anlaşmazlıklar sürüyor. 5 aydır Yunanistan’da başbakanlık görevini sürdüren Alexis Tsipras, kemer sıkma önlemlerinin geri çekilmesini sağlamaya çalışıyor.

Almanya’da Hristiyan Demokrat Parti’nin Cuma günü Berlin’de gerçekleşen etkinliğinde konuşan Merkel, “Pazartesi yapılacak toplantı ancak karar alma temellerinin oluşması halinde karar alınacak bir toplantı olabilir” dedi.

Euro Bölgesi’nin en büyük iki ekonomisinin liderleri, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Cuma günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma