ABD borsaları çakıldı!

New York borsasında endeksler, ABD Merkez Bankası Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakların ardından güne düşüşle başladı.

19.03.2015 Cuma 15:54

Güncelleme : 19.03.2015 Cuma 16:21

Açılışta Dow Jones Endeksi 24,68 puan (yüzde 0,14) düşüşle 18.051,55 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi de 2,76 puan (yüzde 0,13) azalışla 2.096,74 puana indi. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 1,03 puan (yüzde 0,02) değer kaybederek 4.981,80 puan oldu.

Fed'in dün sona eren FOMC toplantısında faizlerde değişiklik yapılmazken, üyeler "sabırlı" ifadesinin kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdi. Sabırlı ifadesinin kaldırılmasının FOMC'nin faiz artışına ne zaman başlanacağına karar verdiği anlamına gelmeyeceği kaydedilen karar metninde, "Komite, faiz artışına iş gücü piyasasının daha fazla iyileşme gösterdiğinden ve enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaştığından emin olunduğunda başlanmasının uygun olacağını öngörüyor" ifadesine yer verildi.

Karar sonrası soruları cevaplayan Fed Başkanı Janet Yellen da yönlendirmedeki değişikliğin Fed'in faiz artışına haziranda başlayacağı anlamına gelmediğini, politikaların verilere dayandığını ve bu nedenle piyasaların da ekonomik verileri yakından izlemesi gerektiğini belirtti.

Açıklamaların ardından dün Dow Jones endeksi yüzde 1,27 yükselerek bir haftanın ardından tekrar 18 bin puanın üzerine çıkarken, S&P 500 endeksi yüzde 1,22 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,92 değer kazanmıştı.

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre, 2014 yılının 4. çeyreğine ilişkin cari işlemler açığı 113,5 milyar dolarla 2012'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Geçen hafta ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı ise önceki haftaya oranla bin kişi azalarak 291 bin kişi oldu.

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi