ABD Borsası Fed öncesi düşüşte

New York Borsasında endeksler, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu akşam açıklanacak faiz kararı öncesinde güne düşüşle başladı.

17.09.2015 Cuma 17:12

Güncelleme : 18.09.2015 Cuma 09:44

Açılışta, Dow Jones Endeksi 7,68 puan (yüzde 0,05) azalışla 16.732,27 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 2,39 puan (yüzde 0,12) değer kaybederek 1.992,92 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 6,52 puan (yüzde 0,13) düşüşle 4.882,72 puan oldu.

Küresel piyasalarda gözler bugün Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) saat 21.00'de açıklanacak toplantı kararlarında olacak. Piyasalarda, FOMC toplantı kararı bildirisi ve sonrasında Fed Başkanı Janet Yellen'ın basın toplantısının birçok konuya ışık tutabilir nitelikte olacağı beklentisi hakim. Fed eğer bugünkü toplantıda faizleri artırmazsa bu yıl içinde ekim ve aralık aylarındaki FOMC toplantılarında da faiz artırımı ihtimali gündeme gelecek. Analistler, faiz artırım kararı sonrasında ilk reaksiyonun özellikle gelişen ülkelerde olacağını belirterek, sonrasında ise durulma ve öngörülebilirlik nedeniyle oynaklığı daha düşük piyasalarla karşılaşma ihtimalinin artacağını ifade ediyor.

Bu arada ABD'de bugün açıklanan verilere göre, geçen hafta ilk kez işsizlik maaşına başvuranların sayısı önceki haftaya kıyasla 11 bin azalarak 264 bin kişi oldu. Ağustos ayına ilişkin konut başlangıçları ise önceki aya göre yüzde 0,3 düşüşle 1 milyon 126 bin olarak gerçekleşti.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak