ABD`de istihdam beklenenden az arttı

ABD’de tarım dışı istihdam kasımda 155 binle beklenenden az arttı. Ülkede işsizlik oranı ise beklenti paralelinde yüzde 3,7 ile son 49 yılın en düşük seviyesinde sabit kaldı.

07.12.2018 Cuma 17:16

Güncelleme : 09.12.2018 Cuma 11:34

ABD Çalışma Bakanlığı raporuna göre, ülkede tarım harici sektörler,  kasım ayında 155 bin kişiye istihdam sağladı. İşe alımların yavaşladığına işaret  eden tarım dışı istihdam verisine ilişkin piyasa beklentisi 198 bin  seviyesindeydi. 

Bu arada, eylül ayına ilişkin tarım dışı istihdam rakamı 250 binden  237 bine ve ekim rakamı 118 binden 119 bine revize edildi. Raporda, son 3 aylık  ortalama istihdam artışının, önceki 2 aya yapılan revizyonlar ve kasım verisi  doğrultusunda 170 bine gerilediği de kaydedildi.

İŞSİZLİK ORANI 49 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNİ KORUDU

Küresel piyasalar tarafından merakla beklenen ABD istihdam raporu,  ülkede işsizlik oranının, kasımda değişmeyerek yüzde 3,7’de sabit kaldığını  gösterdi. Beklenti paralelinde gerçekleşen işsizlik, son 3 aydır 49 yılın en  düşük seviyesinde seyrediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkatle izlediği ortalama saatlik  ücretler ise kasımda aylık bazda yüzde 0,2 artarak yüzde 0,3’lük beklentiyi  karşılamadı. Yıllık bazda beklendiği gibi yüzde 3,1’de sabit kalan ücret artışı,  böylece üst üste iki ay yüzde 3'ün üstünde kalarak son 9 yılın en yüksek  seviyesini korudu. 

Raporda, aynı dönemde, iş gücüne katılım oranının yüzde 62,9 ve  haftalık ortalama çalışma saatinin 34,4 seviyelerinde ölçüldüğü bilgilerine de  yer verildi. 

Analistler, kasım ayı istihdam verilerinin beklenenden zayıf gelmesine  karşın iş gücü piyasasının gücünü koruduğuna ve Fed’in bu ay faiz artırmasına  engel olmayacağına işaret ediyor.  

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü