ABD`den Rusya`ya yeni yaptırımlar

ABD yönetimi, dünya genelinde siyasi seçimlere müdahale ettikleri ve Dünya Anti-Doping Ajansına siber saldırı düzenledikleri gerekçesiyle çoğu Rus Askeri İstihbarat Servisi (GRU) çalışanı 14 kişiye ve 3 kuruma yaptırım uygulayacağını açıkladı.

20.12.2018 Cuma 09:13

Güncelleme : 20.12.2018 Cuma 15:46

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hazine Bakanlığı  Yabancı Varlıklar Ofisinin (OFAC) "Amerika Düşmanlarına Yaptırımla Mücadele  Yasası" (CAATSA) kapsamında yaptırım uygulanacak Ruslara yönelik listenin  genişletildiği belirtildi. 

Buna göre, ABD yönetimi, Rus Askeri İstihbarat Servisinin (GRU) eski  çalışanı Victor Alekseyevich Boyarkin'e halihazırda yaptırım listesinde bulunan  Rus Oligark Oleg Deripaska adına faaliyet gösterdiği için yaptırım kararı aldı.  Açıklamada, Boyarkin ve Deripaska’nın Karadağ'da 2016'da yapılan seçimlere siyasi  bir partiye finansman sağlayarak müdahale ettiği iddia edildi. 

ABD’nin yaptırım listesine, çeşitli ülkelerde yapılan siyasi seçimlere  müdahale amacıyla siber saldırılarda bulundukları gerekçesiyle 9 mevcut GRU  çalışanı da eklendi. 

Daha önce yaptırım listesine eklenen "İnternet Araştırma Ajansı" (IRA)  adlı siber içerik üreten Rus firmasının "Lakhta Projesi" kapsamında yine siyasi  seçimlere müdahale etmeye çalıştıkları gerekçesiyle Nevskiy News LLC, Economy  Today LLC ve Federal News Agency LLC şirketlerine yaptırım uygulanacağı  bildirildi.

Bu şirketlerle ilişkili olduğu gerekçesiyle Alexander Aleksandrovich  Malkevich ve Elena Alekseevna Khusyaynova da yaptırım listesine ekledi. 

Dünya Anti-Doping Ajansı’na siber saldırıda bulundukları iddia edilen  GRU çalışanları Aleksei Morenets ve Evgenii Serebriakov'a da yaptırım  uygulanacağı kaydedildi. 

Ayrıca, İngiltere'de öldürülen eski KGB ajanı Sergei Skripal ile  kızına suikast girişiminde bulunan GRU yetkilileri Alexander Petrov ve Ruslan  Boshirov'un yaptırım kapsamına alındığı bildirildi.  

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü