AB`den ABD`ye 20 milyar dolarlık misilleme tehdidi

Avrupa Birliği Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, ABD`nin ithal otomobillere ilave gümrük vergileri uygulaması halinde AB`nin 20 milyar dolarlık ticari misilleme hazırlığı yaptığını söyledi.

25.07.2018 Cuma 15:22

Güncelleme : 26.07.2018 Cuma 10:06

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi  Cecilia Malmström, İsviçre'nin Dagens Nyheter gazetesine yaptığı açıklamada,  "Umarım buna gerek kalmaz ve bir çözüm bulabiliriz ama AB Komisyonu çok sayıda  ABD ürününü içeren 20 milyar dolarlık uzun bir liste hazırlıyor."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Söz konusu gümrük vergisi misillemesinin herhangi bir ABD eyaletini  hedefe almayacağına işaret eden Malmström, tarım, makine, yüksek teknoloji gibi  çeşitli ürünleri kapsayacağını anlattı.
 
AB Komisyonu Bütçeden Sorumlu Üyesi Günther Oettinger de, Almanya  yayın kuruluşu Deutschlandfunk'a yaptığı açıklamada, AB'nin tüm sektörlere  yönelik  gümrük vergilerini kaldırmayı müzakere etmeye hazır olduğunu ancak bunun  çelik ve alüminyuma uygulanan mevcut gümrük vergilerinin kaldırılması halinde  yapılabileceğini ifade etti.
   
AB ve ABD arasındaki ticari uzlaşmazlıkları ve ticaret savaşını  önlemek istediklerine dikkati çeken Oettinger, mevcut gümrük vergileri  kaldırılırsa  hızla müzakerelere başlanabileceğini ve hafifleştirilmiş bir  Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) üzerinde uzlaşı  sağlanabileceğini belirtti.
 
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile ABD Başkanı Donald Trump  bugün Washington'da görüşme yapacak.
 
Juncker, Trump'la ticari konuları görüşecek. Juncker ve Trump'ın  transatlantik ticareti geliştirmeye odaklanacakları toplantının diğer gündem  maddeleri güvenlik, terörle mücadele, enerji güvenliği ve ekonomik büyüme olacak.
 
ABD ile AB arasındaki ilişkiler, Trump yönetiminin AB'yi de çelik ve  alüminyum ithalatına ilave gümrük vergilerine tabi tutmasıyla gerilmiş, AB buna  karşı ticari misillemede bulunmuştu. Trump ise söz konusu gelişmelerin ardından  Avrupa'dan ithal otomobillere vergi uygulama tehdidinde bulunmuştu.
 
  

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak