AB`den `Boeing 737 Max` tipi uçaklara uçuş yasağı

Avrupa Birliği`ne bağlı Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı (EASA), Etiyopya’daki uçak kazasından sonra "Boeing Model 737-8 Max ve 737-9 Max" uçakların, tüm uçuşlarının Avrupa’da bugünden itibaren askıya alındığını duyurdu.

13.03.2019 Cuma 09:13

Güncelleme : 13.03.2019 Cuma 15:15

EASA’dan yapılan yazılı açıklamada, Etiyopya Hava Yollarına ait "B737  Max 8" tipi yolcu uçağının düşmesinin ardından “Uçuşa Elverişlilik Direktifi”  yayımlandığı kaydedildi.

Direktifte "Boeing Model 737-8 Max ve 737-9 Max" uçaklarının tüm  uçuşlarının Avrupa’da bugün TSİ 22.00'den itibaren durdurulmasının istendiği  belirtildi.

Açıklamada, EASA’nın yolcuların güvenliklerini sağlamak için gerekli  her adımı attığının altı çizilerek, bu yasağa ek olarak Avrupa dışındaki havayolu  şirketleri tarafından kıta içi ve dışına yönelik söz konusu model uçaklarla  yapılan tüm operasyonların askıya alınmasına dair “Güvenlik Direktifi”  yayımlandığı ifade edildi.

Etiyopya Hava Yollarına ait "B737 Max 8" tipi yolcu uçağı kazası ile  soruşturmanın sürdüğüne işaret edilerek, kazanın sebebine yönelik herhangi bir  sonuç çıkarmak için çok erken olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

Avrupa’da İngiltere, Almanya, Avusturya, Fransa ve Hollanda’nın da  aralarında bulunduğu ülkeler, Etiyopya’daki uçak kazasından sonra "Boeing 737 Max  8" uçuşlarını durdurma kararı almıştı.

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?