AB`den Grexit ihtimalli yardım planı

Euro Bölgesi hükümetlerinin Yunanistan`ın eurodan çıkması halinde sunulacak bir yardım paketi oluşturmayı değerlendirdikleri iddia edildi.

13.05.2015 Cuma 09:00

Güncelleme : 13.05.2015 Cuma 09:03

Euro Bölgesi hükümetlerinin Yunanistan'ın eurodan çıkması halinde sunulacak bir yardım paketi oluşturmayı değerlendirdikleri iddia edildi. Bloomberg'in konuya yakın 2 kaynağa dayandırdığı haberine göre plan Yunanistan'ın eurodan ayrılması halinde etkinin diğer ülkelere yayılmasını önlemeyi amaçlayacak.


Tasarlanan plan ile eurodan çıkan Yunanistan (Grexit), ekonomik ve politik açıdan adeta bir çit ile çevrilecek ve diğer euro ülkelerinden yalıtılacakç


Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ise eurodan ayrılmayı düşünmediklerini  ve tetemerrüde düşmemek için yardıma odaklandıklarını vurguluyor.


İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin ekonomi danışmanlarından Filippo Taddei, Salı günü Roma'da verdiği bir röportajda yardım paketine direkt olarak atıfta bulunmayarak "Her zaman bir B planı vardır. Ancak bu durumda kimin harekete geçme gücü olacağını kendinize sormak zorundasınız. Bir liste yapmaya başladığınızda bunun çok kısa olduğunu hemen fark edeceğinizi düşünüyorum" dedi.


Euro Bölgesi maliye bakanaları, Yunanistan'ın Pazartesi günü Brüksel'de yapılan toplantıda ek finansal yardım alabilmek adına ilerleme kaydetmesini memnuniyetler karşıladılar. Ancak politika yapıcılar hala Tsipras'ın ödün vermeye hazır olmadığı konusunda endişeleniyorlar.


Ek finansal yardım ödemesi yapılması için Yunanistan'ın ekonomik reformlar programı kapsamlı bir şekilde sunması ve kreditör kurumların onayını alması gerekiyor.


Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis “Açık konuşacağım, likidite sorunu çok büyük. Zamanla yarışıyoruz. Önümüzdeki iki haftadan söz ediyoruz” demişti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak