AB’den KDV düzenlemesi hazırlığı

Avrupa Birliği Komisyonu, üye ülkeler arasında Katma Değer Vergisi bilgilerinin paylaşılması ve iş birliğinin artırılmasına yönelik düzenleme teklifinde bulundu.

30.11.2017 Cuma 17:51

Güncelleme : 01.12.2017 Cuma 10:40

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Katma Değer Vergisi (KDV) kaçağını önlemek için çeşitli değişiklikleri içeren  düzenleme teklifini açıkladı.

Teklife göre, AB üyesi ülkeler arasında yapılacak sanal alışverişlerde  KDV ile ilgili verilerin paylaşılacağı yeni bir sistem devreye alınacak.

Ülkelerinin vergi makamlarıyla AB'deki çeşitli emniyet birimleri  arasında KDV hakkında yeni iletişim ve veri paylaşım kanalları kurulacak.

Vergi ve gümrük otoriteleri, AB dışından gelen ürünler hakkındaki  bilgileri birbiriyle paylaşacak.

Yeni ve ikinci el otomobillerde AB ülkeleri arasında uygulanan farklı  KDV oranlarından dolayı ortaya çıkan KDV kaçağını engellemek için araç kayıtları  paylaşılacak.

Teklifin yasalaşması için AB Konseyi, AB Komisyonu ve Avrupa  Parlamentosu (AP) arasında üçlü görüşme yapılacak. Taraflar bir metin üzerinde  uzlaşınca tüm kurumların onayının ardından teklif yürürlüğe girecek. Ardından AB  üyesi bütün ülkelerin gerekli düzenlemeleri gerçekleştirmesi gerekecek.

Konuyla ilgili Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen AB Komisyonu'nun  Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici, AB ülkelerinde her  yıl yaklaşık 50 milyar avroluk KDV kaçağı olduğuna dikkati çekerek, "KDV  kaçağının, terörizm de dahil olmak üzere çeşitli suçlara mali kaynak  sağlayabileceğini biliyoruz. Bununla mücadele etmek için ulusal otoriteler  arasında çok daha etkili bilgi paylaşımı gerekiyor." dedi.

AB'nin hazırladığı "Vergi Cennetleri Listesi" hakkında Moscovici,  listenin 5 Aralık’ta Brüksel’de gerçekleştirilecek Ekonomik ve Mali İşler Konseyi  toplantısı sonrasında açıklanacağını söyledi.

Moscovici, AB üyesi ülkelerin vergi konusunda uluslararası kriterlere  uygun davrandığını iddia etti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma