AB`den kripto para uyarısı

Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Dombrovskis, "Kripto paralar geleneksel anlamda para birimleri değildir, değerleri hakkında bir garanti yoktur ve önemli ölçüde spekülasyona maruz kalırlar" dedi.

26.02.2018 Cuma 17:14

Güncelleme : 27.02.2018 Cuma 10:03

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis  Dombrovskis, "Kripto paralar geleneksel anlamda para birimleri değildir,  değerleri hakkında bir garanti yoktur ve önemli ölçüde spekülasyona maruz  kalırlar." dedi. 
 
Dombrovskis, Brüksel'de kamu ve özel sektör temsilcileriyle kripto  paraların etkilerinin görüşüldüğü bir toplantı düzenledikten sonra basına  açıklamalarda bulundu.
 
Toplantının AB'nin üzerinde çalıştığı finansal teknolojilerle ilgili  eylem planının içeriğini desteklemeyi amaçladığını anlatan Dombrovskis, finansal  teknoloji eylem planını mart ayı başında açıklayacaklarını söyledi.
 
"KÜRESEL BİR HAL ALDI"
 
Dombrovskis, küresel kripto para ticaretinde Avrupa'nın küçük bir paya  sahip olduğuna ve bu konuda G-20 ortaklarıyla uluslararası bir standart  belirlemeye çalışacaklarına dikkati çekerek, "Kripto varlık piyasaları,  yatırımcılar, tüketiciler ve aracılarla küresel bir hal aldı." diye konuştu.
 
Toplantıda, kripto paraların finansal piyasalara etkileri, bunlardan  doğan risk ve fırsatlarla halka arzlarda yaşanan gelişmelerin ele alındığını  anlatan Dombrovskis, "Blok zinciri teknolojileri finansal piyasalar için gelecek  vaat ediyor. Bu alanda rekabetçi olmak için Avrupa'nın bu inovasyona kucak açması  gerekiyor." ifadelerini kullandı.
 
Tüketici ve yatırımcıları kripto paraların riskleri konusunda açık bir  biçimde ve sıklıkla uyarmanın önemine işaret eden Dombrovskis, "Kripto paralar  geleneksel anlamda para birimleri değildir, değerleri hakkında bir garanti yoktur  ve önemli ölçüde spekülasyona maruz kalırlar. Bu durum tüketici ve yatırımcıları  önemli ölçüde kayıp riskine maruz bırakır." değerlendirmesini yaptı.
 
Dombrovskis, kripto paralar ve ilgili hizmetlerin mevcut  düzenlemelerle ne şekilde denetlenebileceğini ele aldıklarını dile getirdi.
 
Kripto varlıkların kara para aklama ve yasa dışı eylemlerin  finansmanında kullanılma riskleri olduğunu anımsatan Dombrovskis, gerekli  adımları atmaya hazır olduklarını vurguladı.
 
    

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak