AB`den Türkiye`ye 600 milyon euro!

AB, Türkiye`nin sığınmacılara halihazırda yaptığı harcamalar için Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarına 300`er milyon euro verileceğini açıkladı

29.09.2016 Cuma 09:39

Güncelleme : 29.09.2016 Cuma 11:06

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye'nin Milli Eğitim  ve Sağlık bakanlıklarına toplam 600 milyon avroluk doğrudan destek sağlanacağını bildirdi.

AB Komisyonu, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara daha önceden  yapılmış harcamalar için Milli Eğitim Bakanlığına ve Sağlık Bakanlığına 300'er  milyon euro doğrudan kaynak aktarılmasının onaylandığını açıkladı.

Destekleme, Türkiye'nin halihazırda Suriyeli sığınmacıların sağlığı  ile sığınmacı çocukların zorunlu eğitimi noktasındaki masraflarına katkı olarak  verilecek.

AB, 29 Kasım 2015’te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nde, Türkiye’deki  Suriyeli sığınmacılar için 2017 sonuna kadar 3 milyar euroluk fon sağlamayı  taahhüt etmişti. 18 Mart’taki zirvede ise bu bütçenin bitmesi durumunda 2018  sonuna kadar 3 milyar euroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştı.  Fonların, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve  diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanması karara bağlanmıştı.
Türkiye, uzun süredir AB’nin Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara  yönelik mali yardımını yeterince hızlı aktarmadığını belirtiyordu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma