`ABD`nin Rosneft`e yönelik tehditleri anlamsız`

Rusya Dışişleri Bakanlığından, ABD’nin Rus enerji şirketi Rosneft’e 2014’ten beri yaptırım uygulandığı belirtilerek, "ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo`nun, Venezuela ile iş birliği yürüttüğü için Rosneft’e yönelik tehditleri anlamsız. Şirket, çalışmalarını başarılı bir şekilde yürütmeye devam ediyor." ifadesi kullanıldı.

13.03.2019 Cuma 12:39

Güncelleme : 13.03.2019 Cuma 18:19

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD Hazine Bakanlığının,  Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA’ya destek verdiği gerekçesiyle Rusya  merkezli Evrofinance Mosnarbank'ı da yaptırım listesine aldığı anımsatıldı.
 
ABD'nin yaptırımları uygulamaya karar verdiği bildirilen açıklamada,  "Venezuela lideri Nicolas Maduro’ya gayri meşru lider diyen ABD, onun egemen bir  devletin seçilmiş başkanı olduğunu unutuyor." ifadesine yer verildi.
 
Açıklamada, ABD’nin Rosneft’e 2014’ten beri yaptırım uyguladığına  işaret edilerek, "ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Venezuela ile iş birliği  yürüttüğü için Rosneft’e yönelik tehditleri anlamsız. Şirket çalışmalarını  başarılı bir şekilde yürütmeye devam ediyor. Washington yönetimi yüzünden Rosneft  ile iş birliğini durdurmak zorunda kalan ABD’li şirketler ise ciddi zarar  gördüler." değerlendirmesinde bulunuldu.
 
Pompeo, bir süre önce yaptığı açıklamada, Venezuela’dan petrol almaya  devam etmesi nedeniyle Rosneft’in ABD tarafından uygulanan yaptırımları deldiğini  savunmuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Altın yatırımcılarının gözü Fed faiz kararında

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?