Abe: Trump ile görüş birliği içindeyiz

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ABD ile bir ticaret anlaşması için çalışmaların hızlandırılması konusunda ABD Başkanı Donald Trump ile görüş birliği içinde olduklarını söyledi.

27.08.2019 Cuma 09:47

Güncelleme : 28.08.2019 Cuma 09:47

Biarritz'de G7 Zirvesi sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ABD ile Japonya arasında bir ticaret anlaşmasına ilişkin görüşmelere değindi.

Abe, bu amaçla bir anlaşmanın Eylül sonundaki Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısı sırasında imzalanabilmesi için çalışmaların hızlandırılması konusunda ABD Başkanı Donald Trump ile görüş birliği içinde olduklarını vurguladı.

Abe ayrıca, ABD ile Çin arasında istikrarlı bir ilişkinin sadece bu iki ekonomi için değil, küresel ekonomi için de "çok önemli" olduğunu söyledi ve ekledi:

"ABD-Çin ticaret müzakerelerinde küresel ekonomide istikrarın sağlanmasına yardım edecek iyi sonuçlar ortaya çıkacağını umuyorum."

Abe, ekonomi politikasını yönlendirirken ABD-Çin ticari geriliminin Japonya ekonomisine etkisi olup olmayacağını izleyeceklerinin altını çizdi.

Trump da G7 Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında, Çin'in ABD ile bir ticaret anlaşması yapma isteği konusunda samimi olduğuna güvendiğini söyledi ve ekledi:

"Çin'in bir ticaret anlaşması yapmayı çok fena şekilde istediğini düşünüyorum. Çin Başbakan Yardımcısı aradı ve bir anlaşma görmek istediğini söyledi."
"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?